IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елвин Гури, изпълнителен директор, Empower Capital

23:40 | 20.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Юлиан Донов</em></p>

Снимка: Юлиан Донов

Елвин Гури е инвеститор и предприемач с успешен опит в областта на финансовите услуги. В момента е изпълнителен директор на Empower Capital, инвестиционна и консултантска компания.

След като завършва с отличие бакалавърска степен по Приложна икономика и история в Американски университет в България (АУБ), той започва кариерата си като одитор в Price Waterhouse в София. През октомври 1996 г. започва работа в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), за която работи повече от пет години, едновременно в офисите в Лондон и София.

През 2001 г.  – 2002 г. Гури е съосновател на JetFinance International (JetFinance), потребителска финансова институция. До момента на продажбата й на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007 г., JetFinance се превръща в най-голямата независима компания за потребителско кредитиране в Югоизточна Европа, с повече от 1,5 милиона отпуснати кредита за около 500 милиона евро до над 700 000 физически лица в България.

След JetFinance Гури участва като инвеститор и ментор в компании за финансови услуги и технологични предприятия.
Заедно с това, той активно подкрепя различни образователни инициативи в България и Албания, включително АУБ, Заедно в Час, Junior Achievement Албания и България, и American Research Center Sofia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още