IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Венцислав Славков, управител, Спесима ООД

17:19 | 20.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Венцислав Славков, управител, Спесима ООД

Д-р инж. Венцислав Славков е създател и управител на българо-германската фирма "Спесима" ООД. Компанията е създадена през 1989 г. с основна дейност - развитие и внедряване на специализирани системи за автоматизация на промишленото производство.

Фирмата произвежда специализирани роботи за автоматизация, които се изнасят в повече от 30 страни по света като Германия, Франция, Великобритания, Австрия, Испания, САЩ, Бразилия, Мексико, Тайван, Сингапур, Китай, Южна Корея, Малайзия, Индия и много др. Германски съдружник на „Спесима” е фирма Frech Internationale Beteiligungen GmbH.

Венцислав Славков е завършил Техническия университет в София – специалност "Двигатели с вътрешно горене" и Висшата школа по Робототехника към ТУ-София. Научен сътрудник и Директор на Лаборатория в БАН в периода 1983 – 1989 г. През 2007 г. защитава докторат на тема: „Синтез на манипулационни механизми“.

Той е председател на УС на Асоциацията на бизнес клъстерите и на УС на Клъстер „Мехатроника и автоматизация“. Член е на Управителните съвети на БСК, САИ – ФНТС, Българското дружество по роботика. Също така членува в Експертния Съвет по иновации към Фондация “ПИК“ и на съвета за интелигентен растеж към МС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още