IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масленозеленият суитшърт на Зеленски бе продаден за 90 000 лири

Наддаването бе част от търг за набиране на средства за Украйна в Лондон

11:41 | 07.05.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>&nbsp;Снимка: EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE</em></p>

 Снимка: EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Прочутият масленозелен суитшърт на украинския президент Володимир Зеленски бе продаден на търг за набиране на средства за Украйна в Лондон за сумата от 90 000 британски лири, съобщава британският Daily Telegraph

Британският премиер Борис Джонсън предположи, че цената на дрехата трябва да бъде много по-висока от началната ѝ цена от 50 000 паунда, която министър-председателят определи като „нищожна", като призова хората да харчат много.

Чукчето падна на почти двойно по-висока цена по време на събитието в Tate Modern, набиращо жизненоважни средства за хуманитарна помощ за Украйна, която беше нападната от Русия през февруари.

Украинският президент, който е известен и със запазената си марка - зелените военни панталони, беше сниман да обикаля обсадения Киев със суитшърт.

В началото на търга Зеленски произнесе реч чрез видеовръзка в рамките на кампанията за набиране на средства „Смела Украйна", по време на която похвали Обединеното кралство и „смелия Борис", който го е посетил в Киев.

Сред търгуваните вещи и преживявания беше и обиколка на Киев в компанията на кмета на града и бивш боксьор тежка категория Виталий Кличко, но не става ясно за колко е изтъргувана тя. На събитието бе предложен и керамичен петел, подарен на Джонсън по време на негова обиколка из Киев в компанията на Зеленски в началото на април. „Подкрепете Украйна тази вечер, приятели, така че великата стара европейска столица Киев никога да не бъде заплашвана отново и Украйна да бъде цяла и свободна отново", каза Джонсън към участниците в търга.

Британецът, който беше първият чужд лидер, говорил пред украинския парламент след руската инвазия, добави, че Великобритания ще продължи да засилва усилията си за подпомагане на Украйна, колко е необходимо. Той допълни, че за Путин е бедствие, че Зеленски е президент на Украйна, но за самата Украйна и за останалата част от света това е благословия и нарече украинския лидер един от най-невероятните лидери на съвремието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 3
ing5rov
преди 1 година
да не са го утрепали че му делят и продават дрехите ...?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
Борката
преди 1 година
Доживотен. За действия против действащата украинска Конституция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Ако са натъпкани в устата на Пyттю, докато преминава в отвъдното - много!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
cyclop
преди 1 година
Интересно за соксовете колко ще му дадат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още