IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tiffany отказва да купува диаманти с руски произход

Компанията спира закупуването на всички необработени диаманти от Русия, както и на диаманти с руски произход, независимо от това къде са шлифовани

11:54 | 26.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Американската компания за търговия на дребно с бижута Tiffany & Co е отказала да купува продукти от Русия, съобщава Marketwatch, като се позовава на говорител на компанията.

„Tiffany преустанови закупуването на всички необработени диаманти от Русия, както и на диаманти с руски произход, независимо от това къде са шлифовани", заяви говорител на Tiffany в изявление.

Санкциите на САЩ, въведени през март, се отнасят само за необработени и полирани диаманти, произведени в Русия, но не и за по-голямата част от руските стоки, полирани в Индия.

Tiffany е инструктирала доставчиците си да спрат да купуват руски диаманти, както и да разделят руските и неруските малки диаманти, използвани в бижутата на компанията.

Забраната се прилага за диаманти, добити в Русия, от 21 март. Компанията не уточнява дали руските диаманти ще продължат да бъдат налични в магазините и дали все още ще може да купува диаманти, които са били в процес на шлифоване или полиране преди конфликта.

Tiffany, която понастоящем е собственост на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, е дългогодишен клиент на руската компания ALROSA.

По-рано Signet Jewellers, друг американски търговец на дребно, отказа да купува диаманти от Русия на фона на конфликта в Украйна, а онлайн търговецът на дребно Brilliant Earth премахна всички диаманти с руски произход от уебсайта си. И двете компании заявиха, че отмяната не е оказала значително въздействие върху дейността им. Signet също така поиска от всички свои доставчици да преустановят дейността си с Русия и да потвърдят, че всяка една пратка за Signet не съдържа диаманти или благородни метали с руски произход, закупени след 24 февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още