IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple обмисля придобиването на дял в най-голямата радиогрупа в САЩ?

iHeartMedia и Apple вече водят преговори, твърдят източници на Financial Times

19:00 | 01.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple проучва възможността за придобиване на дял в най-голямата американска радиогрупа iHeartMedia, в опит да насърчи своята музикална стрийминг услуга, пише Financial Times.

Преговорите между двете компании все още са в начален етап и не е постигнато съгласие по никакви въпроси, твърдят източниците на FT, пожелали анонимност.

Вестникът допълва, че според източник iHeartMedia, която подаде документи за несъстоятелност по-рано тази година, се надява, че производителят на iPhone ще придобие дял на стойност десетки милиони долари от медията.

Друг източник посочва, че споразумението между двете може да е свързано с маркетингово партньорство за няколко милиона долара, а не с директна инвестиция.

Apple не е отговорила веднага на запитванията на CNBC за коментар по въпроса.

FT пише, че технологичният гигант е отказал да коментира темата, а iHeartMedia не е отговорила на нито едно от множеството запитвания.

По-рано тази година Apple придоби приложението за разпознаване на музикални произведения Shazam, за да насърчи своя музикален бизнес – пазар, на който се състезава с гиганта Spotify.

Абонаментната услуга на Apple премина границата от 50 млн. активни потребители през май, макар че до днес компанията не е дала повече подробности за броя им. Spotify има 83 млн. абонати, които плащат и 100 млн., които ползват безплатната ѝ услуга.

Apple трябва да обяви своите финансови резултати тази вечер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още