Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Медии

AT&T пребори опита на САЩ да спре сделката за закупуването на Time Warner

Това решение отваря вратите към изпълнението на сделката за 85 млрд. долара

AT&T пребори опита на САЩ да спре сделката за закупуването на Time Warner

Снимка: Ройтерс

Телекомуникационният гигант AT&T Inc. успя да се пребори с поредния опит на САЩ да блокират покупката на медийния конгломерат Time Warner, затвърждавайки осъществяването на сделката за 85 млрд. долара.

Министерството на правосъдието на САЩ се противопостави на сделката с твърдение, че тя ще ограничи конкуренцията в сектора на платената телевизия, което на свой ред ще увеличи цените за потребителите. 

Още по темата

Тричленен съдебен състав във Вашингтон постанови във вторник, че тези аргументи са неубедителни и потвърди решението на по-нисш областен съд, който през юни не постави условия пред сливането.

„Възраженията на правителството, че областният съд е разбрал и приложил погрешно икономически принципи и очевидно е допуснал грешка при отхвърлянето на количествения модел, са неубедителни“, са казва в решението на съда от 35 страници, цитирано от Bloomberg.

Това е пореден удар по Мейкъв Делрайм – ръководителят на антитръстовото подразделение на правосъдното министерство, в опита му да обуздае сливания на компании от различни части на индустриалната верига на доставките. Неговото дело срещу придобиването, чиято цел е да помогне на  AT&T да се справи с отлива на потребители на платена телевизия, е първият път от десетилетия, когато антитръстовите регулатори на САЩ стигат до дело в опит да спрат подобно вертикално сливане.

Съдът не взе  по-обширно решение по изпълнението на подобни сделки, посочвайки само, че  „няма нужда да изказва мнение по правилните законови стандарти за оценка на вертикални сливания“, тъй като нито една от страните не оспорва тези стандарти и няма грешка при решението на областния съд.

Делото е и първото оспорване на голямо сливане при управлението на Доналд Тръмп, който обеща да се противопостави на сливането още по време на предизборната си кампания през 2016 г. В същото време като държавен глава той неведнъж е критикувал начина, по който CNN, чийто собственик е Time Warner, отразява неговото управление.

Американската администрация може да поиска преразглеждане на решението от пълния панел апелативни съдии в столицата Вашингтон или да се обърне към Върховния съд с искане да поеме делото.  

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
4
 
1
преди 1 година
Затова пък САЩ не спряха сделката по ограбването на сирийското злато:

Демонкратичният грабеж никога не спира: 50 тона откраднато от ИД злато от сирийската държава, са били впоследствие “иззети” от тях и изнесени на територията на САЩ

https://bultimes.com/%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%b5%d0%b6-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d0%bf%d0%b8/

Още от Медии
Дигиталните приходи на New York Times за първи път изпревариха тези от хартия