IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AT&T записа слабо тримесечие на фона на конкуренция при видео стрийминга

За да се противопостави на компании като Netflix и Amazon.com, телекомът планира да пусне своята стрийминг услуга HBOMax през май

20:46 | 29.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alejandro Cegarra, Bloomberg</em></p>

Снимка: Alejandro Cegarra, Bloomberg

Една от водещите американски телекомуникационни компании и медийни групи AT&T не успя да отговори на очакванията на анализаторите със своя тримесечен отчет, като подразделението ѝ DirecTV продължава да губи абонаменти въпреки очакванията за увеличаване на общата аудитория, съобщава Ройтерс. 

Приходите от сегмента за развлечения, който включва и доставчика на сателитна телевизия DirecTV, се свиват с 6,1% до 11,23 млрд. долара.

В същото време компанията заяви, че е добавила 229 хил. нови абонати, като очакванията на анализаторите бяха за ръст от 145 хил. абонати по данни на FactSet.

AT&T продължава да губи потребители при сателитната телевизия, тъй като конвенционалната телевизия като цяло отстъпва на онлайн стрийминг платформите в лицето на компании като Netflix и Amazon.com. За да се противопостави на тази тенденция, телекомът планира да пусне своята стрийминг услуга HBOMax през май тази година.

Компанията обяви своя план за съкращение на разходите през октомври, който включва продажба на активи на обща стойност до 10 млрд. долара, за да може да плати дълга си, притисната от инвеститора Elliott management, който постави под въпрос идеята за нови скъпи придобивки.

Общите оперативни приходи за четвъртото тримесечие на 2019 г. се понижават до 46,82 млрд. долара от 47,99 млрд. долара, регистрирани година по-рано. Анализаторите очакваха въпросните приходи да се свият до 46,96 млрд. долара, според данни на Refinitiv.

Сегментът WarnerMedia, който включва премиум канала HBO, отчете приходи в размер на 8,92 млрд. долара, като и по този показател бизнесът не успява да отговори на пазарните очаквания.

Нетните приходи се понижават до 2,39 млрд. долара, или до 33 цента за акция, от 3,86 млрд. долара и 66 цента за акция от година по-рано.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още