IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BBC ще съкрати още 415 работни места

Мерките са част от плана за свиване на разходите на компанията

18:07 | 17.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Новинарският отдел на BBC ще съкрати 415 работни места във връзка с продължаващите мерки на компанията за намаляване на разходите, съобщава Джеймс Хардинг, директор новини.

Решението е част от плана за спестяването на 800 млн. паунда, след като лицензионната такса беше замразена през 2010 г. Очаква се последните съкращения да донесат икономии за 48 млн. паунда до 2017 г.

В момента в BBC News работят 8400 души, включително 5000 журналисти, базирани в Лондон, в цяла Великобритания или в чужбина, съобщава медията.

По думите на Хардинг се планира значително преструктуриране на отдела за новини. Освен това BBC планира да създава новини за новата дигитална епоха, използвайки нови технологии.

За целта ще бъдат създадени 195 нови позиции, което означава, че броят на заетите на пълно работно време ще бъде намален общо със 220 души.

Около 70% от годишните текущи разходи на отдела BBC News са свързани със служителите, което означава, че тази област няма как да остане незасегната, твърди Хардинг.

Той посочва, че предстоят времена на несигурност и промяна, а „предизвикателството е как BBC News да стане още по-добра медиа, въпреки че разполага с по-малко пари“.

BBC ще бъде в челните редици на „четвъртата революция в новините“, оптимист е Хардинг. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още