IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

bTV си гарантира излъчване на Шампионската лига до 2018 г.

Договорът за правата е подновен дълго преди изтичането на сегашния контракт

15:11 | 30.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
bTV си гарантира излъчване на Шампионската лига до 2018 г.

Най-големият европейски клубен футболен турнир „Шампионската лига" ще продължи да се излъчва ексклузивно по каналите на bTV Media Group - bTV Action, RING.BG и voyo.bg, съобщиха от медията.

„Най-силният футболен турнир в света отново предпочете най-силната телевизия в България. В УЕФА най-добре знаят, че не се правят промени в отбор, който печели”, коментира Павел Станчев, главен изпълнителен директор на bTV Media Group по повод удължаването на договора за ексклузивност.

По този начин медийната компания отрано си е осигурила правата за турнира за нов тригодишен период. 

Припомняме, че телевизията купи правата за три години през лятото на 2012 г. след напрегнат конкурс. Победителят се изясни месец преди началото на мачовете от турнира. Сега обаче договорът е подновен за още един период, и то преди началото на последния трети сезон от настоящия договор.

Правата за излъчване включват освен всички мачове от УЕФА Шампионска лига и двубоите за Супер Купата, както и Champions TV. 

Така засега не е ясно само кой ще държи правата за излъчване на новите мачове от втория по сила европейски клубен турнир по футбол - „Лига Европа“. bTV държи в момента правото на втори избор от мачове след БНТ, която има правото да показва един мач.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още