Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Медии

Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria прекратяват гостуванията в студио

Телевизията и цялата Investor Media Group с призив #ОтговорниВкъщи

Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria прекратяват гостуванията в студио

Снимка: Investor Media Group

От 16 март националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR провежда всички интервюта с гости в актуалните си предавания дистанционно. Мярката е част от стремежа на телевизията и на цялата Investor Media Group да предотврати евентуално разпространение на COVID-19, ограничавайки достъпа до сградата на медийната група, като паралелно с това цели да даде възможност и на събеседниците да спазват препоръчваната от властите домашна изолация. Мерките са въведени и в бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria, която е част от медийната група.

В резултат на дистанционните интервюта и технологичния ресурс, който се изисква за създаването на такъв вид телевизионно съдържание, се налагат и някои промени в програмата на двете телевизии. 

Сутрешният блок на Bulgaria ON AIR ще бъде по-кратък с 30 минути – от 06,30 до 09,00 часа, а излъчването на тричасовото съботно-неделно предаване за съвременно изкуство и култура „Мултимедия“ ще бъдe преустановенo от 1 април.

През следващите дни и седмици Bulgaria ON AIR ще продължава да предава на живо в редовните и извънредните си емисии, както и в социалните си мрежи, всички най-важни новини и брифинги от деня, следвайки динамиката и горещите събития, за да информира зрителите за актуалната ситуация обективно, безпристрастно и точно.

С цел превенция са въведени специални мерки и в работата на новинарските екипи. Създадени са няколко редакционни и технически звена, които да се заместват през следващите седмици. За тях са подсигурени дезинфектанти, специални предпазни облекла, ръкавици и маски, които да бъдат използвани при необходимост.

В сградата на цялата Investor Media Group са още по-завишени хигиенните изисквания, като помещенията се дезинфекцират редовно, а от февруари тече и активна информационна кампания за предпазване от вируса към служителите.

Като част от стратегията за превенция на медийната група от 9 март за всички екипи от уебмедиите на групата е въведен дистанционен модел на работа, а от 16 март мерките важат и за всички служители от администрацията на Investor Media Group.

В унисон със социалната си мисия да информира гражданите професионално, обективно и в детайли за всички аспекти и сфери от обществения живот, Investor Media Group и Bulgaria ON AIR отправят призив за важността от социална изолация в труден за всички момент като настоящия - #ОтговорниВкъщи.

Чрез него ключовите лица, които сме свикнали да виждаме всеки ден в ефира на Bulgaria ON AIR, и всички останали служители на медийната група изразяват позицията си по отношение на ситуацията с коронавируса. Всеки един зрител също може да сподели с екипа на предаването „Директно” как преминават дните му у дома, като запише видео и го изпрати по имейл на direktno@bulgariaonair.bg.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов
Още по темата: Медии Bulgaria ON AIR Investor Media Group

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

2
 
4
 
1
преди 6 месеца
И водещите с маски!
Трябва всички да са в тренда!
Нали така?
Така

Още от Медии
Водещата на UpDate Елена Кирилова се включи в „Тук- Там Кошер 2020“