IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чех застава начело на bTV Media Group

Мартин Швехлак ще замени Флориан Скала на поста „главен изпълнителен директор“ на медийната група

11:50 | 14.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Мартин Швехлак. <em>Снимка: bTV&nbsp;<span style="caret-color: rgb(0, 0, 0); color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma; font-size: 11px; background-color: rgb(234, 234, 234);">Media Group</span></em></p>

Мартин Швехлак. Снимка: bTV Media Group

Флориан Скала напусна поста главен изпълнителен директор на bTV, а на тази длъжност е назначен Мартин Швехлак, съобщи в прессъобщение медийната компания.

Швехлак поема ролята на главен изпълнителен директор с познания с изключителна задълбоченост и в разнообразни медийни сфери, както и с мениджърски опит, който обхваща телевизия, печатни и интернет медии и дигитални платформи. Като главен изпълнителен директор Швехлак, роден в Чешката република, ще докладва пряко на Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на CME България.

„Основната задача, свързана с моето назначение като главен изпълнителен директор на bTV Media Group – да подобря цялостните резултати на компанията – беше успешно изпълнена и аз поемам към нови предизвикателства с голямо удовлетворение. Благодаря на страхотния екип на bTV за всичко, което постигнахме заедно и съм щастлив, че оставям компанията в добри ръце“, коментира Флориан Скала.

„2020-а беше изпълнена с предизвикателства за цялата медийна индустрия, както и за bTV. Компанията беше в процес на придобиване през по-голямата част от годината, а в комбинация с COVID-19 пандемията не е изненадващо, че част от енергията беше загубена. Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата ни и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, казва новоназначеният главен изпълнителен директор на bTV Media Group Мартин Швехлак. 

Йетмар, като главен изпълнителен директор на CME България, ще осигури приемственост по всички въпроси и ще работи със Швехлак за още по-добри резултати.

„След като поех компанията през октомври, идентифицирах няколко теми и инициативи, към които PPF може да прибави стойност. Мартин ще се фокусира върху модернизирането на нашето съдържание, програма, формати и дигитални канали и съм уверен, че ще съумеем да адресираме и всички други идеи и да засилим позицията си”, пояснява Йетмар. „Благодарим на г-н Скала и му пожелаваме същия успех, който постигна в bTV, и в бъдещите му начинания”, допълва Йетмар. 

вехлак заема позицията главен изпълнителен директор след напускането на Флориан Скала през ноември 2020 г. От 1993 г. насам Швехлак работи в печатни, радио, дигитални и телевизионни медии в Чешката република и е заемал редица разнообразни постове - от редактор, през главен редактор до висши мениджърски роли. Той е начело на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 г. до 2018 г., като под негово ръководство телевизията запазва позицията си на най-уважаван и гледан ТВ източник на новини. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи. Швехлак ще пътува от чешката столица, но възнамерява да прекарва повече време в София, отколкото в родния си град Прага.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още