Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Медии

Деветима са кандидатите за генерален директор на БНТ

Сред тях са Иван Гарелов и Емил Кошлуков

Деветима са кандидатите за генерален директор на БНТ

Снимка: Pixabay

Приключи приемането на документите за участие в процедурата за избор на генерален директор на Българската национална телевизия. Своите концепции са подали общо деветима кандидати, съобщиха от Съвета за електронни медии (СЕМ).

Това са Стоил Рошкев, Теодор Ангелов, Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Радостслав Главчев, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков.

С решение на СЕМ от заседание на 11 юли 2017 г. е определена техническа комисия, която ще състави протокол за наличността и редовността на подадените документи. Протоколът ще бъде разгледан на 25 юли на редовно заседание.

До 8 август СЕМ ще оповести на интернет страницата си кандидатите, допуснати до участие в процедурата, а до 17 август - допуснатите до третия етап на конкурса - изслушване.

Самите изслушвания с допуснатите претенденти ще бъдат на 21 и 22 август. Изборът на генерален директор на БНТ ще бъде на 23 август на заседание на СЕМ.

Още по темата

Ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание. В случай че и на него не бъде избран генерален директор, един час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНТ, процедурата се прекратява.
 

По статията работи: Десислава Попова
Още по темата: Медии конкурс БНТ

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Медии
Verizon e търсил купувачи за Yahoo Finance