IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екип на Bulgaria ON AIR бе нападнат при репортаж

Колегите ни са отразявали отразявали случай на агресия към столичния адвокат Валентина Каменарска

08:57 | 19.10.18 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Екип на Bulgaria ON AIR бе нападнат при репортаж

Екип на националната телевизия Bulgaria ON AIR беше нападнат по време на работа в столичния квартал "Княжево". 

Това е станало, докато в четвъртък вечер репортерът Сергей Тодоров и операторът Виктор Петров са отразявали случай на агресия към столичния адвокат Валентина Каменарска, случил се по-рано през деня. 

Два часа преди инцидента МВР разпространи информацията, че известната столична адвокатка е нападната и бита в нейния офис.

Полицията издирва неизвестен извършител, който е клиент на потърпевшата, но се е представил с фалшиво име. Източници от МВР твърдят, че е имало и опит за изнасилване.

На местопрестъплението екипът е бил нападнат от двама души. При спречкването телевизионната камера, с която са снимали, е счупена. Репортерът Сергей Тодоров и операторът Виктор Петров са без сериозни наранявания.

Макар че в случая може би не се касае за разследване и нападение над разследващи журналисти, отношението към журналистиката като цяло и към разследващата такава е вероятно една от причините България да е  на 111-о място по свобода на медиите от общо 180 страни в класацията на "Репортери без граници" за 2018 г. Тя е на последно място в Европейския съюз и вече по-ниско и от страните в Западните Балкани, които не членуват в него.

Преди няколко месеца например журналистът от сайта "Биволъ" Димитър Стоянов и румънският му колега Атила Биро бяха задържани от полицията, вероятно по грешка, по време на тяхно разследване за унищожаване на документи, доказващи корупция с финансиране от европейски фондове. Случаят получи международен отзвук, а цели шест международни организации реагираха с писма до премиера Бойко Борисов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
vezna
преди 5 години
Ефективна присъда за нападателя, иначе тези случаи ще продължават и ще стават все по-отвратителни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още