Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Медии

Елена Кирилова: Дезинформация е думата, която описва 2019 г.

Водещата на предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria и технологичен редактор в Investor.bg с равносметка за изминалата година

Елена Кирилова: Дезинформация е думата, която описва 2019 г.

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Елена Кирилова е водеща на технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV България и технологичен редактор в Investor.bg. Всяка събота и неделя от 19,30 часа предаването представя най-новото от света на високите технологии и иновациите, представят се постиженията в хайтек индустрията, актуалните тех джаджи и най-интересните мобилни приложения и платформи. 2019 г. вече приключи, но още има време за малко равносметка. В интервю за Webcafe.bg Елена споделя каква е била 2019 г. през нейния поглед.

С коя дума бихте описали годината и защо?

Дезинформация. Тя продължи царуването си в медиите и социалните мрежи. Говорим за процес, срещу който някои компании от технологичната индустрия се борят, но все още не са готови да пожертват части от бизнеса си в името на истината. След няколко месеца ще видим дали ще се повтори сценарият от предишните президентски избори в САЩ.

Кое е най-важното събитие, белязало 2019 г.?

Няколко са - търговската война между САЩ и Китай, възходът на климатичното движение, опустошителните пожари в различни точки на света, протестното движение в Хонконг.

А кое събитие, което смятате за важно, е минало извън радара на медийното внимание?

Българското участие на Венецианското биенале и проблемите, свързани с конкурса ни, финансирането на проекта и това, че се озовахме прекалено встрани от всичко, случило се на биеналето. Националният ни павилион показа “Как живеем”, но така и не стана напълно ясно “Как участва”.

Кои очаквания за 2019 г. не се оправдаха?

Не се реши казусът с Huawei Technologies, който носи голяма доза геополитическо напрежение в 2020 г. Телекомуникациите са свързани с  толкова много индустрии, че конфронтацията между САЩ и китайския гигант може да има доста скъпи последици и за други сектори.

Кой беше най-големият абсурд за последните 12 месеца?

Безкрайната брекзитска агония.

По-добре ли е България на прага на 2020 г. в сравнение с края на 2019 г.?

Иска ми се да кажа “Да”, но не откривам много поводи за оптимизъм.

Какво очаквате от 2020 г.?

Безкрайно се надявам светът да започне да мисли повече за тоновете електронен отпадък, които произвежда. Иска ми се да имаме все по-малко поводи да говорим за “гробищата за джаджи”, но и за потапяните в океана стари автомобилни гуми, както и защо е важно да се рециклира.

 

Цялото интервю четете на Webcafe.bg.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Медии
Водещата на UpDate Елена Кирилова се включи в „Тук- Там Кошер 2020“