Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Медии

Иридий, инфлация и как да разчитаме баланс - най-четените статии в Investor.bg

Най-популярните материали в сайта разкриват основния фокус на читателите му - инвестиционни теми и анализи

Иридий, инфлация и как да разчитаме баланс - най-четените статии в Investor.bg

Кадър: Bloomberg TV Bulgaria

"Металът, който е три пъти по-скъп от златото" - статия от март 2021 г. е най-четената новина в Investor.bg за последните 15 години, сочат данни на Google Analytics. Цената на иридия към онзи момент е била 6 хил. долара за тройунция, макар и впоследствие да се понижи, коментира пред Bloomberg TV Bulgaria Десислава Попова, зам. главен редактор на сайта за икономическа и финансова информация.

Сред най-четените новини за периода попадат още "Илон Мъск блокира достъпа на Русия до доходоносния космос" и "Невиждано до скоро: Коронакризата доведе до лихви по влоговете". Сред тях е и материал от далечната 2006 г. - "Как да разчитаме баланс", в който се разясняват основни понятия като активи, пасиви и различни показатели за оценка на акции. Тези статии разкриват какъв е основният фокус на читателите на Investor.bg - инвестиционните теми, коментира Попова.

Конкретно за 2021 г. пък сред най-четените новини са "Как се получава еднократната помощ за първокласник или осмокласник?" и "Инфлацията - следващият кошмар за Европа", допълни тя.

Статистиката за най-четените статии е изготвена във връзка с 20-тата годишнина на Investor.bg, стартирал през 2001 г. Компанията зад сайта е пионер в редица сфери, например с провеждането на първото в България първично публично предлагане на акции (IPO) през 2004 г. или със стартирането на своеобразна социална мрежа (zip.bg) през 2006 г. - в годината, в която и Facebook излиза извън границите на студентската общност в САЩ, коментира Попова.

Investor.bg отбелязва годишнината си с поредица от събития. Едно от тях бе "Академия за финансови анализатори". Първата част от нея беше поредица от лекции, изнесени пред студенти от главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов, а втората включваше конкурс за есе на икономическа тема.

Предстоят и още събития за отбелязване на кръглата годишнина - на 2 ноември ще се проведе Investor 20, в което ще се включат водещи експерти и анализатори в едни от най-важните сектори. Сред темите, които ще се обсъждат, са трансформацията на бизнеса и технологиите, включително усилената дигитализация по време на пандемията, развитието на смарт технологиите, голямото скъсяване на веригите за доставка, що е то икономика на дефицита и това ли е новата реалност, каза Попова.

Включена е и темата за зелената икономика. Възможно ли е и как светът ще постигне въглеродна неутралност и дали амбициозните екоцели не са твърде амбициозни са сред въпросите, които ще търсят отговор по време на дискусията.

Отделен панел е предвиден и за онлайн търговията и дали тя е единственото спасение за търговците.

Събитието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки и ще се излъчва на живо в платформата Investor Media Pro, в Investor.bg и на facebook страниците на Investor Media Group.

Гледайте цялото интервю в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Медии
БТПП отличи водещия на Bloomberg TV Bulgaria Христо Николов с приз „Журналист на 2021 г.“