IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на CBS напуска след обвинения в сексуално насилие

Лесли Муунвес е от 20 години в медийната компания

15:23 | 10.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Лесли Муунвес, главният изпълнителен директор на CBS от 2006 г. насам и ключова фигура в медийната компания от повече от две десетилетия, напусна поста си тази неделя на фона на нова вълна от обвинения в сексуално насилие и тормоз, предава Ройтерс.

Оттеглянето му от постовете председател, главен изпълнителен директор и президент беше потвърдено от компанията в изявление, съвпадащо с обявяването на споразумение за прекратяване на съдебния процес срещу мажоритарния акционер Шари Редстоун и National Amusements Inc за контрола над CBS.

Главният оперативен директор Джо Янело ще поеме временно поста главен изпълнителен директор, посочва компанията. Споразумението слага край на години несигурност около бъдещето на CBS и може евентуално да отвори вратата към бъдещи сделки.

Новината беше обявена, след като още шест жени обвиниха Муунвес в сексуално насилие и тормоз, сочи статия, публикувана тази неделя в списание New Yorker.

Новоразкритите случаи, които според жените са се случили между 80-те години и началото на новото хилядолетие, включват обвинения в принудителни сексуални контакти, физическо насилие и унижения.

Муунвес превърна CBS от застаряваща радио и телевизионна компания в успешен доставчик на предавания в дигитални платформи.

68-годишният лидер може да не получи никакви средства от компанията, докато не бъдат завършени разследванията на твърденията, че е упражнявал насилие над жени. Разследванията се водят от адвокатски кантори, наети от независима комисия към борда на директорите на CBS.

CBS заяви, че тя и Муунвес ще дарят 20 млн. долара на организации, подкрепящи движението #MeToo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още