IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Климатичните промени и зеленият преход - в новата рубрика Made In Green

Обзор на климатичната конференция на ООН е подготвила Роселина Петкова в първото издание на рубриката по Bloomberg TV Bulgaria

11:54 | 11.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Как климатичните промени влияят на различните индустрии и икономическия профил на държави и региони, кои са проблемите и решенията на глобално ниво - тези и още теми ще бъдат на фокус в новата рубрика Made In Green, която от 11 ноември стартира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Всеки четвъртък в рамките на 20 минути специално място за зеления преход, кръговата икономика и устойчивите финанси ще има в предаването “В развитие”, а водещ на новата рубрика ще бъде журналистът Роселина Петкова.

Как различните индустрии се трансформират, за да отговорят на изискванията и целите на Зелената сделка, какви са реалните резултати и възможности и кои са иновациите, които помагат на зелената трансформация са сред темите, които ще бъдат в центъра на Made In Green. Рубриката с Роселина Петкова ще срещне зрителите с водещи експерти по климатология, представители на бизнеса, предприемачи, учени, преподаватели и правни консултанти, които ще коментират важните теми.

Сред големите събития, които Made In Green ще проследи в детайл, е Конференцията на ООН по изменението на климата – COP26 , която се случва в момента в Глазгоу. По време на нея, само  преди ден, САЩ и Китай, които са най-големите емитенти на въглероден диоксид в света, обявиха сделка за засилване на сътрудничеството за справяне с климатичните промени, включително чрез намаляване на метановите емисии, защита на горите и отказ от въглищата.

В първото издание на рубриката във “В развитие” днес Роселина Петкова е подготвила обзор на най-важното от конференцията с коментар от ръководителя на катедра „Климатология, хидрология и геоморфология“ към Геолого-Географския факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски” проф. Нина Николова.

Не пропускайте Made In Green - всеки четвъртък от 11 ноември във "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още