IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

News Corp. залага все повече на Индия

Фирмата придобива медийната компания VCCircle

17:24 | 09.03.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

News Corp. продължава да се фокусира върху Индия. Компанията обяви, че купува медийната компания VCCircle, пише TechCrunch.

Основаната през 2005 г. VCCircle управлява сайтовете VCCcircle.com и Techcircle.com, както и платформата за проучвания VCCEdge и бизнес за организиране на събития. Компанията има над 100 служители. Тя ще стане част от News Corp India.

Сделката, чиято стойност все още не е известна, е третата на News Corp. в Индия за последните шест месеца. Американският медиен гигант инвестира 30 млн. долара във фирмата за недвижими имоти PropTigerback през ноември, а през декември купи услугата за финансово планиране Bigdecisions.com.

"Тази значителна инвестиция е знак за нашата вяра в бъдещето на Индия и за нашия ентусиазъм за работа с нови таланти в страната. Индия се превръща във все по-важна част от нашето портфолио“, коментира главният изпълнителен директор на News Corp. Робърт Томсън.

Пи Ви Сахад, основател и главен изпълнителен директор на VCCircle, заявява, че придобиването на компанията ще разшири „агресивните планове за растеж“. Въпреки това той не разкрива повече подробности за целите на фирмата.

Бумът на технологичния сектор в Индия привлича голям брой инвеститори, включително SoftBank, Google Capital и новия фонд Tiger Global.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още