IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Мтел се свива с 20% през четвъртото тримесечие

За първи път от няколко години телекомът отчита лек ръст на приходите

16:32 | 31.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

И през четвъртото тримесечие на 2016 г. българският мобилен оператор Мтел отчита сериозен спад на печалбата преди лихви, данъци и обезценки. За последните три месеца на фискалната година тя възлиза на 25,2 млн. евро спрямо 31,7 млн. евро година по-рано. Това представлява спад от 20,5 на сто, показва финансовият отчет на компанията майка Telekom Austria Group.

Понижението се обяснява с факта, че ръстът на приходите се компенсира от силното увеличаване на разходите и разноските – с 12,4%, най-вече заради разходите за крайни устройства. 

За сметка на това телекомът слага край на дълга поредица от тримесечия, в които отчиташе отстъпления и по отношение на приходите. За периода те се повишават, макар и със скромните 2,6 на сто на годишна база – от 106 млн. евро до 108,7 млн. евро.

"През четвъртото тримесечие на 2016 г. в България продължава да цари трудна конкурентна среда, която е особено видна в сегмента на бизнес клиентите", пише в отчета. "За да противодейства на натиска върху цените, Мобилтел продължава да се фокусира върху стойностно-базиран мениджмънт и увеличаване на усилията за обвързване на качествените клиенти", посочват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:56 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още