Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Медии

Постулатите на Investor.bg

Стремежът ни да бъдем най-влиятелната в България финансово-икономическа уеб медия означава непрекъснато да изследваме какво можем да направим по-добре

Постулатите на Investor.bg

Снимка: Investor.bg

В Investor.bg се ръководим от няколко постулата – да бъдем първи, защото новината трябва да е и изненада. Да бъдем фактологични, тъй като една история не може да е новина, ако не е вярна. Да бъдем бързи и в допълненията, тъй като всяко събитие се формира от последващо действие. Да предоставим завършеност в анализа, тъй като всяка история трябва да бъде пълна. Да дадем и решение за бъдещето, защото значението на днешното събитие се засилва от неговата актуалност утре.

Изпълнението на петте задачи изисква непрестанна подготовка.

В епоха, в която информацията се съревновава с дезинформацията, истината често е подлагана на съмнение и преоценка. Investor.bg се противопоставя на спонтанното изразяване на събитията и вместо това се застъпва за задълбочена преценка и точно докладване. 

Нашите репортери предпочитат да показват, а не разказват, и не разчитат твърде много на модификаторите, тъй като прилагателните и наречията често може да са неточни. В момент, когато технологията може да достави толкова много думи моментално, редактирането все още има значение. А доброто редактиране и качественият задълбочен анализ имат значение повече от всякога.

Стремежът ни да бъдем най-влиятелната в България финансово-икономическа уеб медия означава да останем смирени и непрекъснато да изследваме какво можем да направим по-добре. 

Задачата на Investor.bg е да осигури отразяване на икономиките, пазарите, компаниите и индустриите по целия свят. Това е една от най-големите възможности в журналистиката днес. Ние сме посветени на предоставянето на тези новини почти денонощно, 365 дни в годината, като същевременно предоставяме контекст и перспектива в традицията на най-добрите вестници или списания.

Още по темата

Връзката между икономиките, пазарите, компаниите, индустриите и правителството често остава слабо разбрана и още по-малко оценена – затова и в глобален мащаб икономическите медии остават почти нишови. Вие - нашите читатели, зрители и слушатели - страдате от последствията, ако журналистите не са наясно с тези теми. Следването на нашия стил на работа изисква също така и прецизност в езика, внимание към детайла, глад за знания, упоритост в изпълнението на каквато и да е задача, колкото и да е обезсърчително това изпълнение, смирението да осъзнаем, че никой от нас не е безпогрешен и благоприличието да се обръщаме към всеки със загриженост и етичност.

Нашата мисия към Вас и като част от Investor Media Group изисква да бъдем:

Първи с новините за парите, пазарите, компаниите, суровините, икономиките, правителствата, културата, науката, както и предизвиканите и непредизвиканите човека бедствия.

Да сме толкова изчерпателни, колкото всяка публикация по тези теми. Да пишем така, че да може неспециалистът да ни разбере, а професионалистът - да ни оцени. Точни и убедителни в нашите анализи.

Педантични с подробности и факти - защото фактите са нашите активи. Те дават на историята достоверност и авторитет.

Постоянни в нашето търсене на информация, свързана с акционерите, притежателите на облигации и банковите вложители.

Достатъчно честни, за да признаем грешките си веднага щом ги открием, както и достатъчно усърдни, за да ги коригираме.

Достатъчно умни, за да разберем, че общият цял екип е по-велик от съставните части. 

Достатъчно смирени, за да знаем, че винаги можем да се справим по-добре.

Тези наши цели преодоляват пропастта между онези, които казват „просто дайте новините бързо“, и онези, които настояват да са перфектни на всяка цена. Можем и трябва да бъдем и двете.

И обещаваме да бъдем и през следващите 20 години – заради Вас! Благодарим Ви за доверието!

Investor.bg – всеки факт е актив!

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
1
 
3
ing5rov до: SSS55
преди 6 месеца
ами свърши нещо полезно през "уЙкенда" ... когато няма анализи ...
0
 
2
 
2
преди 6 месеца
0
 
3
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Честито! Браво! Бъдете здрави и начетени! Радвам се, че Ви има!!! От вас се информирам, но харесвам и анализите ви. Понякога ми липсват в уйкенда. Успех

Още от Медии
Борсовият дебют на дъщерната фирма на Bertelsmann Majorel генерира 759 млн. евро