IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преизбраха Вяра Анкова за генерален дирeктор на БНТ

Анкова получи подкрепата на Съвета за електронни медии, който я предпочете пред останалите петима участници в конкурса

12:38 | 25.07.13 г.
Преизбраха Вяра Анкова за генерален дирeктор на БНТ

Вяра Анкова бе преизбрана за генерален директор на Българската национална телевизия. Анкова получи подкрепата на Съвета за електронни медии, като я предпочетоха пред другите участници в конкурса за поста Валерий Тодоров, Константин Каменаров и Красимир Ангелов, съобщи БНТ.

Съветът трябваше да избира между настоящия директор на обществената телевизия Вяра Анкова, бившия генерален директор на БНР Валерий Тодоров, оперативния директор на БНТ Константин Каменаров, кандидатът Радослав Главчев, Оли Груева и дългогодишния кореспондент на националната телевизия в Кърджали Красимир Ангелов.

Четирима от членове на СЕМ - Георги Лозанов (председател), Анна Хаджиева, Анюта Асенова, Мария Стоянова, гласуваха "за" Вяра Анкова, единствено Иво Атанасов даде гласа си в подкрепа на Валерий Тодоров.

Припомняме, че Анкова стана генерален директор на телевизията за първи път през 2010 г.

Вяра Анкова е родена на 5 февруари 1966 г. Завършва Английската гимназия в София и английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". През 1991 г. започва работа в БНТ. Дълги години работи като репортер и редактор в БНТ и е един от първите водещи на новините в сутрешния блок "Добро утро" и в съботно-неделния екип на новините.

Специализира журналистика в САЩ, малко след това печели конкурс за специализация по журналистика в CNN. Специализира и журналистика в BBC.

От 1994 г. е водеща на централната емисия новини "По света и у нас". След като заминава със семейството си в Гърция, е кореспондент на БНТ в Атина.

От 1 октомври 2004 г. до 2010 г. е директор на Дирекция "Информация" в телевизията.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още