IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Radio France е на печалба за първи път от 2014 г.

Медията е отчела чиста печалба от 7,3 милиона евро спрямо чистата загуба от 4,8 милиона евро през 2017 година

21:49 | 19.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Radio France отчете чиста печалба за миналата година, обръщайки гръб на дефицита за първи път от 2014 година, предаде AFP, цитирана от БТА.

В комюнике на френското национално радио, обединяващо France InterFrance Info, France Musique, France Culture, France Bleue и Fip е посочено, че миналата година Radio France е отчело чиста печалба от 7,3 милиона евро спрямо чистата загуба от 4,8 милиона евро през 2017 година.

В съобщението се казва, че това е резултат на политиката на икономии и овладяване на разходите, провеждана от радиото от 2014 година, както и от стратегията за управление на проекти за развитие.

Приходите на Radio France се е увеличили с 2,3 на сто до 671,2 милиона евро. Собствените приходи (извън аудиовизуалната такса), а именно - постъпления от реклама, продажба на билети за концерти и издателска дейност - са нараснали с 8,6 на сто до 84,9 милиона евро.

Инвестициите са се увеличили с 5 милиона евро до 45,2 милиона евро в разгара на ускорения преход към цифровизация на радиото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още