Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Медии

СЕМ допусна до втори кръг всички кандидати за директор на БНТ

Новият ръководител на медията ще бъде определен на 23 август

СЕМ допусна до втори кръг всички кандидати за директор на БНТ

Снимка: Архив Ройтерс

Всички деветима кандидати за директор на националната телевизия отговарят на изискванията в Закона за радиото и телевизията и са допуснати до втория кръг на процедурата, съобщава Съветът за електронни медии (СЕМ).

За стола на Вяра Анкова, която управлява БНТ два мандата и няма право на трети, се борят Стоил Рошкев, Теодор Ангелов, Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Иван Гарелов, Радостслав Главчев, Константин Каменаров и Емил Кошлуков.

Съгласно процедурата кандидатите да оглавят БНТ трябва да имат поне петгодишен стаж в телевизия и "авторитет и професионално признание".

Още по темата

Предстои СЕМ да разгледа по същество внесените концепции на кандидатите. Деветимата ще бъдат изслушани на 21 и 22 август, а новият директор на националната телевизия ще бъде избран ден по-късно - на 23 август.

Вяра Анкова оглави БНТ през 2010 г., наследявайки Уляна Пръмова. През юли 2013 г. Анкова беше преизбрана за още един тригодишен мандат, но управлява телевизията още близо година, тъй като СЕМ не стартира процедура за неин заместник.

С промени в Закона за радиото и телевизията през 2016 г. се даде право на генералните директори на националните медии да управляват и след изтичане на мандатите им, ако няма определен заместник.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Надявам се Гарелов да води" Панорама"

Още от Медии
Verizon e търсил купувачи за Yahoo Finance