IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдиците на КТБ отлагат със седмица процедурата срещу TV7

Зам.-шефът на СДВР и началникът на Шесто РУ в София си отиват заради акцията в телевизията

20:53 | 29.04.15 г. 2
Синдиците на КТБ отлагат със седмица процедурата срещу TV7

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са решили да отложат с една седмица изземването на активите на TV7, заложени в полза на банката. Това се посочва в съобщение на синдиците, цитирано от Dnes.bg. От изказване на премиера Бойко Борисов пред журналисти стана ясно, че отлагането е по негово искане.

„Това едноседмично отлагане е по изключение. Надяваме се в този срок длъжникът на банката да предприеме необходимите действия, свързани с отдавна необслужвания от него кредит, и да уреди взаимоотношенията си с КТБ. След изтичането на едноседмичния срок ще продължим с всички позволени от закона действия да защитаваме имуществото и кредиторите на КТБ, на които се дължат милиарди. На първо място сред тях е Фондът за гарантиране на влоговете, т.е. българският данъкоплатец“, посочват още те.

Припомняме, че днес частен съдебен изпълнител, полиция и хамали влязоха в сградата на медията, за да изнесат имуществото й. Според служителите в телевизията полицаите са нахлули без никакво предупреждение в сградата, а десетина човека с анцузи са влезли в сервизните помещения, за да опишат техниката.

От Камарата на частните съдебни изпълнители информираха, че производството е по молба на синдиците на КТБ. Телевизията е била поканена съгласно закона от частния съдебен изпълнител Неделчо Митев да предаде заложените вещи. След изтичане на 14-дневния срок за доброволно изпълнение е задействана следващата законова процедура за принудително предаване на заложените вещи, поясняват от Камарата.

Председателят на Фонда Радослав Миленков защити действията на съдебния изпълнител и отрече в действията му да има умисъл и тенденциозност. Той посочи, че подобни действия ще бъдат предприети и спрямо други длъжници на банката.

Междувременно в сградата на телевизията пристигна и вътрешният министър Румяна Бъчварова. По-късно тя е приела оставките на заместник-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и началника на Шесто РУ комисар Иван Пепелджийски, съобщават от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР).

По-рано пък премиерът Бойко Борисов разпореди на Румяна Бъчварова служителите на МВР да напуснат незабавно офисите и студията на News7 и TV7. Той заяви, че не иска нито държавата, нито институциите да бъдат замесвани в частен съдебен спор.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 30 rate down comment 4
aldy
преди 8 години
Имаш ли идея защо Цецо Мустака трябва да е в затвора? Чети какво казва Кольо Парамов, който не ми е най-симпатичен, за него:"...Тепърва ще разберем, че Цветан Василев изобщо не е за подценяване. Защото с бизнеса, който организира и който финансира като шеф на Надзорния съвет на КТБ, осигури нова добавена стойност, ново развитие. И това никой не може да го отрече. Категорично мога да заявя, че 24-те големи завода нямат никакъв пропуск в работата си. Ще дам пример със стъкларския завод в Плевен. Там преди Василев да вземе предприятието, се произвеждали 34 млн. бр. стъклени изделия. Когато, обаче Василев го взима, там производителността се е вдигнала на 188 млн. стъклени единици. Всичко това говори за много висока мащабна дейност. При него няма фирма, която да е губеща. Ако това не е признание, какво е тогава?! ..."Цецо Василев ще осъди България на 2-3 млрд обезщетение за претърпени вреди и пропуснати ползи, но това ще стане след няколко години. Ако не го претрепят до тогава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 10
marto76
преди 8 години
Поредната глупост и простотия, направена от държавата! Защо да се отлага законна процедура със седмица?!? Защото някой така казал? Това не е сериозно... ако бяхме правова държава, нямаше да се стигне до тази ситуация и Цветан Василев вече щеше да бъде в затвора!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още