IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телевизията на бъдещето ще е моделирана от потребителите

Телевизията по заявка набира сили, но трансформацията на индустрията не се случва много бързо, смята експерт

19:54 | 21.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Телевизията на бъдещето ще е моделирана от потребителите

Телевизията на бъдещето ще бъде създавана по дизайн на потребителя. Това заяви по време на CEEDS'15 by Webit Матиас Хилмстед, основател и главен изпълнителен директор на Magine TV.

По думите му промяната към телевизията по поръчка (on demand, б. ред.) се случва бавно и ще отнеме повече време, тъй като пазарът е огромен и потреблението е изключително голямо.

Според експерта времето и технологичният прогрес не предполагат потребителят да се притеснява от това, че е започнал да гледа някое предаване от средата, тъй като новите технологии му позволяват да връща назад съдържание, дори и то да се излъчва на живо. 

По думите на Хилмстед това ще е една от ключовите промени в телевизионния бранш през следващите пет години и тя ще промени начина, по който потребителите гледат телевизионно съдържание.

„Вече можете да гледате на живо заедно с целия свят премиерата на „Игра на тронове“, но ако има потребител, който пуска телевизията си и не е гледал сериала, спокойно може да се върне назад към съдържанието и да започне да гледа сериала от самото му начало“, коментира той.

Хилмстед е категоричен, че тази трансформация предполага събирането на медийното съдържание в големи платформи. „Всичко ще е на едно място“, допълва той. „Всички останали услуги ще имат много по-малко потребители“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още