IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TF1, ProSiebenSat и Mediaset създават обща платформа за търговия с видео реклами

Целта им е да привличат агенции, планиращи рекламни кампании на целия континент

13:44 | 09.06.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френската телевизия TF1, германската ProSiebenSat.1 и италианската Mediaset планират да създадат обща платформа за търговия с дигитални видео реклами, за да привличат агенции, планиращи кампании на целия континент, съобщава Ройтерс.

Съвместното дружество – European Broadcaster Exchange, ще бъде базирано в Лондон, заяви германската ProSieben в съобщение от петък, без да разкрива финансовите условия на споразумението.

Т. нар. програмируеми видео кампании позволяват на купувачите да отправят оферти в реално време за рекламни слотове на сайтовете на издателите, т.е. всеки път, когато се гледа видео, спечелилите оферти се показват веднага в сайтовете.

ProSieben заяви, че пазарът на програмируеми видео реклами нараства с 45% годишно в Западна Европа.

Тъй като потребителите все по-често използват смартфони и таблети, за да гледат видеа и да слушат музика, телевизиите разширяват методите си за привличане на рекламодатели и зрители, преминали към дигитални устройства.

Платформата ще „позволи на клиентите рекламодатели програмируемо да купуват общоевропейски кампании в първокачествените и сигурни за брандовете рекламни среди на телевизионни компании“, се казва в изявлението.

Видео платформата YouTube на Google е подложена на строг контрол заради реклами преди видеата, които носят хомофобски или антисемитски послания, което накара редица компании да прекратят дигиталните си реклами в услугата за видео стрийминг.

Телевизиите усещат натиска и от услуги за стрийминг на съдържание като Amazon Prime и Netflix, чийто бюджет за придобивания в размер на 6 млрд. долара тази година се конкурира с този на повечето телевизии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още