Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Медии

THE NEXT BIG THING - масовата дигитализация

Изкуственият интелект, роботите, които ще стават нещо обичайно в заобикалящата ни среда, ще помогнат на човечеството, смята Светозар Димитров

гледано: 1432   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Дигитализацията, която ще създаде нови възможности за човечеството.  Това е следващата голяма промяна, която ще промени света ни, прогнозира водещият на предаването „В развитие“ Светозар Димитров. Дни преди провеждането на третата международна конференция THE NEXT BIG THING на Bloomberg попитахме лицата на единствената бизнес телевизия у нас Bloomberg TV Bulgaria кое според тях е следваащото голямо събитие. Вижте и отговора на водещия на предаването за актуални новини от световните пазари В развитие“ Светозар Димитров

THE NEXT BIG THING е... дигитализацията, изкуственият интелект, роботите, които ще стават нещо обичайно в заобикалящата ни среда. В момента единствено Съединените американски щати имат видим напредък, що се отнася до дигитализацията. Положително е, че България също върви към четвъртата индустриална революция, а използването на роботи с изкуствен интелект ще промени както работните ни места, така и домовете ни, и ще създаде нови възможности за човечеството“.

Още по темата

Според него тези технологии не представляват заплаха за работните места – точно обратното. Телевизионният журналист и водещ на „В развитие“ е категоричен, че технологичният напредък е в основата на подобряването на качеството на живот за хората и разкрива много нови възможности за тях.

„А темата за работните места ще бъде едно от много предизвикателства, които човечеството ще може да реши. Ще имаме по-кратка работна седмица, за което имаме всички икономически предпоставки. Досадни, но и опасни дейности ще бъдат извършвани от роботите, без да застрашават човешкия живот, който ще бъде пълноценен и продължителен“, смята Светозар Димитров.

А кое е THE NEXT BIG THING в световен мащаб – ще разберете на Bloomberg конференцията на 16 октомври, която ще се проведе в Capital Fort в София.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Медии
Какви точно медии купува Домусчиев?