Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Медии

Водещата на UpDate Елена Кирилова сподели опит с бъдещи журналисти

Особен интерес у студентите предизвика въпросът как точно да изберат ресора си и как да открият своето място в българския медиен пейзаж

Водещата на UpDate Елена Кирилова сподели опит с бъдещи журналисти

Елена Кирилова пред студентите. Снимка: Личен архив

Технологичният редактор на Investor.bg и ководещ на предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Елена Кирилова сподели опита си в медиите със студентите от трети курс в катедра „Медии и обществени комуникации“ в Университета за национално и световно стопанство.

Тя даде ценно ноухау на бъдещите журналисти за пътя в професията, състоянието на медиите и медийния пейзаж у нас. Водещата засегна най-горещите медийни теми днес - фалшивите новини, цензурата и журналистическата етика. Специално внимание Елена обърна на момента, в който се стартира в професията, на принципите на работа в Bloomberg TV Bulgaria като телевизия, част от световен бранд, баланса „работа – личен живот“, ползата от стажовете в медии и още теми от интерес за студентите. 

Още по темата


„Особен интерес у студентите предизвика въпросът как точно да изберат ресора, в който да работят, и как да открият своето място в българския медиен пейзаж, особено когато са в началото на кариерния си път. Оказа се, че част от студентите вече са част от екипите на български медии, а други показват готовност да влязат в редакциите и да приложат на практика това, което са научили в университета“, коментира журналистката.

Елена Кирилова е възпитаник на същата катедра, където завършва като бакалавър по „Медии и журналистика“, а по-късно и като магистър по „Продуцентство и културни индустрии“ в УНСС. В момента тя е докторант в катедрата, където пише дисертация, посветена на промяната на бизнес модела на музикалната индустрия.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 3 години
Имаме известна представа относно капацитета на Кирилова.

Още от Медии
КЗК разреши на Нова да придобие Канал 3