IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Warner Bros влоши резултатите на Time Warner

Печалбата на компанията обаче надмина пазарните очаквания

22:15 | 11.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Warner Bros влоши резултатите на Time Warner

Изненадващо слабите резултати на филмовото студио Warner Bros хвърлиха сянка над счетоводния баланс на американския медиен конгломерат Time Warner, предава Ройтерс.

Публикуването на филми като "На ръба на утрешния ден" с Том Круз или "Тами“ на  DVD се оказаха по-малко успешни от "Последният ергенски запой 3" или "Мъж от стомана" през предходната година. Това доведе до спад на приходите на групата за  четвъртото тримесечие от един процент до 7,53 млрд. долара, както обяви Time Warner в сряда.

По-добри обаче са резултатите в поделението Turner Broadcasting с канали като CNN, TBS и TNT, благодарение на по-високи такси за абонамент за платения телевизионен канал HBO. Все пак обаче това не успява да компенсира спада във филмовото студио. Повече от половината от приходите на компанията са от Warner Bros, а HBO и Turner се грижат за другата половина. При HBO, където се излъчва хитовият сериал "Игра на тронове", приходите са се увеличили със 6,2%, при а Turner – с 2,3 на сто.

Печалбата на Time Warner е в размер на 718 млн. долара, или  84 цента за акция, което е спад от  27 на сто. Без специалните ефекти печалбата обаче възлиза на 98 цента на акция, което се оказва над пазарните очаквания от 93 цента за акция, като в началото на сесията книжата поскъпнаха с над 1%. 

В момента компанията се намира в процес на преструктуриране, като разходите трябва да бъдат намалени, а в допълнение ще бъдат съкратени и работни места. През миналата година Time Warner успешно се противопостави на предложението на 21st Century Fox на Рупърт Мърдок за поглъщане. Компанията на Мърдок бе готова да плати за сделката 80 млрд. долара. Главният изпълнителен директор на 21st Century Fox Рупърт Мърдок отбелязва, че предложението е "значителен стратегически знак". Подходът на водената от него компания пък "винаги е били приятелски". Въпреки това според Мърдок отказът на Time Warner да приеме офертата на стойност 80 млрд. долара е довел, в съчетание с други фактори, до решението му да оттегли предложението си. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още