IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Capital Economics: Брентът ще стигне около 70 долара в средносрочен план

Нивото от 100 долара за барел петрол обаче не се очаква скоро, смятат анализаторите

14:37 | 16.02.15 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Capital Economics: Брентът ще стигне около 70 долара в средносрочен план

Цената на петрола сорт Брент ще се повиши до около 70 долара за барел в средносрочен план, твърдят анализатори от Capital Economics. Според тях обаче ниво от 100 долара за барел не се очаква скоро, пише WBP online.

Очаква се цената на петрола постепенно да се увеличава. Скорошното възстановяване на цената бе подпомогнато от резкия спад на броя нефтени платформи в САЩ, смятат анализатори от Capital Economics. Те обаче не очакват рязко повишение.

„Възстановяването на цената на Брента през последните две седмици подкрепя нашата теза, че цената на петрола постепенно ще се изкачи обратно до около 70 долара за барел в средносрочен план, подпомогната по пътя си от допълнителни данни за намаление на инвестициите. Въпреки това не очакваме цените да се изсрелят обратно до 100 долара скоро“, заявяват анализаторите.

„Намаляването на ръста на добива по света, но най-вече в САЩ, е ключовата причина да очакваме цената на Брент да се вдига постепенно през следващите няколко години“, допълват те.

По време на сесията в понеделник фючърсите върху Брент поскъпват с 0,18% до 61,63 долара за барел към 13:00 часа, а фючърсите върху американския петрол поевтиняват с 0,34% до 52,60 долара за барел.

Публикувани в петък данни на Baker Hughes за платформите за нефт и газ в САЩ показаха, че те са намалели с 98. Така общият им брой е достигнал 1 358 за миналата седмица, което е най-ниското от август 2011 г.

Очаква се допълнително намаляване на броя на американските платформи, както и допълнителни обявления за намаления на инвестициите от големите петролни компании през следващите месеци, твърдят анализаторите.

Въпреки това високите цени на акциите и потенциалът на американските шистови компании да подновят бързо добива би трябвало да спрат цените от изстрелване, отбелязват от Capital Economics.

За седмицата до 6 февруари американските запаси са се повишили с 4,87 млн. барела до новото рекордно ниво от 417,93 млн. барела, заяви Администрацията за енергийна информация. Новите данни ще бъдат публикувани в четвъртък, 19 февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 13
Трубадур
преди 9 години
***, объркал си сайта бате, тука нема кой да ти ръкопляска за глупостите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 11
Бате Пешо
преди 9 години
Кво става нали щяха да унищожават Путин и Русия?????????!!!!!!!!!!!Май Путин пак им го отпори ха ха ха ха ха ааааааааааааааааааа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 8
Бате Пешо
преди 9 години
Кво става нали щяха да унищожават Путин и Русия?????????!!!!!!!!!!!Май Путин пак им го отпори ха ха ха ха ха ааааааааааааааааааа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още