IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CES 2017 привлича компании от всякакви индустрии

Изложението вече не е място, събиращо само представители на технологичния сектор, а и много други, които се модернизират бързо

17:42 | 04.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Когато технологичното изложение Consumer Electronics Show стартира преди 50 години, малцина са можели да си представят, че събитието за транзисторни радиоприемници и черно-бели телевизори в крайна сметка ще се разрасне и ще обхване десетки индустрии - от камерите и устройствата за дома до автомобилите и круизните кораби, пише Wall Street Journal.

Над 170 хил. души се очаква да посетят CES 2017 в Лас Вегас тази седмица, разхождайки се между павилионите на 3800 компании. Доказателство за това колко разпространени са станали технологиите, е фактът, че част от топ лекторите на събитието ще са от други индустрии.  

Главният изпълнителен директор на Carnival Corp. Арнолд Доналд се очаква да изнесе реч в четвъртък, в която компанията за круизни кораби ще подчертае използването на свързани носими устройства и други нови технологии на плавателните съдове, които приличат повече на плаващи градове. 

Главният изпълнителен директор на Under Armor Кевин Планк пък трябва да говори в петък във връзка с визията на производителя на спортни стоки за използването на дрехи за спорт и носими технологии за следене на здравето и физическите показатели.

Шоуто, което се провежда за първи път през 1967 г. в Ню Йорк с общо 117 изложители и 17 500 посетители, се разви до мека за компаниите от цял свят, които диктуват правилата в технологичния свят.

“Купувач от Южна Америка може да се срещне с компания от Германия, Япония или Южна Корея”, коментира Гари Шапиро, дългогодишен президент и главен изпълнителен директор на Асоциацията на потребителските технологии, която организира CES. “За това е създадено това шоу”.

CES ще покаже нови технологии между четвъртък и неделя тази седмица. Ето и няколко тенденции, които да следите:

1) Коли - Около 138 свързани с автомобилния сектор компании ще бъдат на шоуто. Броят им е значително по-голям в сравнение с преди десетилетие, когато главният изпълнителен директор на General Motors направи първата фокусирана върху колите реч. Събитието дори заплашва да засенчи прочутото автомобилно изложение в Детройт, което ще се проведе следващата седмица и е традиционно място, на което се събират най-големите автомобилни компании в света. Fiat Chrysler Automobiles планира да представи ново превозно средство на CES тази година. Карлос Госн, който стои начело на Renaul-Nissan Alliance, също ще говори пред гостите, както и главният изпълнителен директор на Ford Марк Фийлдс. Очаква се голяма част от лекторите да коментират стратегиите на компаниите си, свързани с безпилотните коли. Ford, Toyota Motor, както и други имат планове да пуснат самоуправляващи се превозни средства до 2021 г.

Последна актуализация: 20:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още