IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клинтън или Тръмп са по-добрият избор за Wall Street?

Историческите данни показват, че фондовите борси в САЩ предпочитат демократ

08:33 | 13.05.16 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Клинтън обещава &bdquo;бизнес както обикновено&ldquo; срещу протекционизма на Тръмп. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Клинтън обещава „бизнес както обикновено“ срещу протекционизма на Тръмп. Снимка: Ройтерс

Кой би бил по-добър за американските инвеститори - водачът на Демократическата партия Хилари Клинтън или нейният републикански противник Доналд Тръмп?

Как ще се развие S&P 500 с Доналд Тръмп като президент? Какво би било развитието, ако Хилари Клинтън стане президент? Това са въпросите, на които сме се опитали да отговорим тук. 

Нашият подход не е да изследваме икономическите програми на кандидатите в детайли, тъй като има вероятност те да бъдат променени значително на конгресите на партиите това лято. Например, много е вероятно Доналд Тръмп да бъде задължен да омекоти своята протекционистка риторика от отношение на международния бизнес, ако той бъде избран за кандидат на Републиканците.

Следователно нашият метод се състоеше в това да направим исторически анализ на средните промени в S&P 500 по време на президентските мандати от 1930 г. до 2015 г.

Резултатът е ясен: исторически даден президент на Демократите е по-изгоден за S&P 500, отколкото такъв на Републиканците. S&P 500 се повишава средно с 11,38% по време на първата година от президентския мандат, когато начело е демократ, и спада с 1,27%, когато президентът е републиканец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 17:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 7 години
горе долу, прав си :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 7
khao
преди 7 години
а кой е великия предприемач ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 6
хамстер
преди 7 години
айде бе, кога са тия избори, че ми омръзна вече да чета тия заглавия /да, само заглавията чета/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 5
хамстер
преди 7 години
айде бе, кога са тия избори, че ми омръзна вече да чета тия заглавия /да, само заглавията чета/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 12
Атанасио
преди 7 години
Капитализмът окончателно отстъпи място на кредитизма, който по същество е типична измамна схема на Понци ... Все още има изход и първата стъпка към него е да си признаем, че така не може да продължава занапред ... Bulgaria On Air THE INFLIGHT MAGAZINE - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1752811994997027За Анатол Калецки(завършил Оксфорд и Харвард)това, което катастрофира през 2008 г. не е една банка или финансова система, а една цялостна политическа философия и икономическа система, начин на живот и мислене за света.Проф.Джефри Сакс иконом.съветник на Бан Ки Мун(шефа на ООН) също има предвид системната криза - ''Днешният модел на растеж е по инерция и краткотрайният просперитет е купен с цената на огромни кризи в бъдеще. Той(растежа)може да продължи още, но всичко ще завърши със сълзи'' - http://dnes.dir.bg/news/jefri-sax-12978498 Пол Кругман и Лари Съмърс признават за ''стагнация от един век'' ,че кризата е системна - http://bg.mondediplo.com/article1436.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 10
michaelis12
преди 7 години
Клинтън или Тръмп са по-добрият избор за Wall Street?Историческите данни показват, че фондовите борси в САЩ предпочитат демократ----------------------------------------------------------------------------------------------------После сириеца и корееца били "диктатори" .... :)) Това е фашистката демокрация в Сашшш Wallstreet командори почти целия свят с изключение на "диктатурите" ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още