IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оставка на кабинета не е обсъждана на днешното заседание на МС

Въпросът за оставката е политически и трябва да се реши от политиците, каза вицепремиерът Даниела Бобева

13:01 | 11.06.14 г.
Оставка на кабинета не е обсъждана на днешното заседание на МС

Вицепремиерът Даниела Бобева отрече на днешното заседание на кабинета да е обсъждана темата за оставката на правителството. „Оставки не. Обсъждахме работата на кабинета, как работим, какво става оттук нататък“. Това заяви тя след заседанието на Министерския съвет, точно преди да отиде в парламента заради вота на недоверие.

Запитана какво наистина се случва оттук нататък, тя отговори, че министрите работят и подготвят следващото заседание на Министерски съвет.

Вицепремиерът е подготвила две точки - едната за закона за фирмите с държавно участие и за мерки за намаляване на административната тежест. Работим активно, обобщи тя.

След въпрос с какъв хоризонт работят министрите тя каза: „Всяко едно правителство трябва да работи така, все едно това заседание му е последно. Тоест, да мисли разумно, да взема нормалните решения. Ние от първия си ден знаем, че трябва да работим достатъчно ефективно“.

„Въпросът за оставката на кабинета е политически и трябва да се реши от политиците. Ние висока инициативност не би трябвало да проявяваме. Следете какво се случва с политическия дебат. Аз не съм, както знаете, от политическата част на кабинета“, допълни вицепремиерът.

Тя и днес посочи като нерешен проблем въпроса с държавните предприятия. Те са основният източник на проблеми в икономиката. Тя обаче се развива нормално и имаме растеж. Намалението на износа се дължало на спад при фиктивния експорт с намесени екзотични дестинации като Сингапур, разясни Бобева.

„Като цяло икономиката расте. През следващата седмица ще издадем десетина сертификата на инвеститори. Предприятията инвестират“, допълни тя.

Бизнесът обаче имал притеснения за развитието на политическата ситуация. „На никого не му се иска да се върне онова време, когато не им се връщаше ДДС своевременно. Няма по-голям враг за икономиката от политическата нестабилност. Някои политици са прави, когато казват: искаме ясен хоризонт, ясна конфигурация за в бъдеще. Политиците трябва да си свършат работата“, каза още Бобева.

Запитана какво ще работи след оставката на кабинета, тя обясни, че е служител на БАН и преподава в два университета. „Изпитах тази събота 180 студенти в Пловдивския университет, така че животът е прекрасен“, заяви тя.

На въпрос за „Южен поток“ тя каза: „Хайде стига толкова, премиерът ще разкаже всичко в петък“.

Всичко за правителствената криза можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още