IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След атентатите в Париж: Засилва се контролът по границата на България*

“След удара в сърцето на Европа, няма човек който да не е тревожен”, коментира премиерът Бойко Борисов

13:32 | 14.11.15 г. 8
След атентатите в Париж: Засилва се контролът по границата на България*

Засилват се мерките за сигурност по границите и на местата, където се събират повече хора. Това съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова след края на заседанието на оперативния щаб по сигурност и миграция, което се проведе в Министерството на вътрешните работи (МВР) заради атентатите в Париж от снощи.

В заседанието участваха освен Бъчварова, министрите на отбраната Николай Ненчев, на здравеопазването Петър Москов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, както и председателите на Националната разузнавателна служба и Държавната агенция “Национална сигурност” и премиерът Бойко Борисов.

Ще се засили и контролът на транзитно преминаващите през страната, посочи Бъчварова по време на брифинга след заседанието. Тя подчерта, че към този момент няма данни за терористична заплаха за България.

Премиерът сравни атентатите в Париж с атаката от 11 септември 2011 г. в САЩ и призова Европа да преосмисли политиките си за интеграция и прием на имигранти след случая.

“След удара в сърцето на Европа, няма човек който да не е тревожен”, коментира министър-председателят.

Той изрази надеждата си за “нова политика в Европа”. “Надявам се следващата седмица с колегите и политическите лидери в парламента да проведем дискусия на тази тема. При тези десетки хиляди, които преминават нашите граници, със сигурност има хора, които са огорчени, ядосани”, посочи той.

И Борисов, и Бъчварова призоваха българите, на които им предстоят пътувания във Франция, да преосмислят намеренията си. Те се обърнаха към обществото за повече бдителност и внимание.

”Ние ще се опитаме да наситим с полиция, жандармерия и армия градовете и селата. Но разчитаме и на хората да бъдат максимално бдителни и да подават сигнали за съмнителни хора”, каза още министър-председателят.

От пресцентъра на МВР междувременно съобщиха, че заради въведения 100% контрол по граничните пунктове се очаква “натоварване на пътникопотока”. По-бавно ще се обработват документите за самоличност на преминаващите през ГКПП с Турция, Македония, Сърбия, както и през ГКПП-Аерогара София.

Засиленият граничен контрол е част от въведените от българското правителство мерки след терористичните атентати във френската столица Париж. Препоръчва се на българските граждани по възможност да преосмислят своите планове за пътуване, съобразно променената ситуация, посочват от ведомството.

* Актуализирано със съобщението на МВР

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 1
mimw
преди 8 години
Има убит българин в Париж...http://daniivanov.blogspot.bg/2015/11/blog-post_80.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 18 rate down comment 0
Hermes73
преди 8 години
Какъв контрол по границите ще засилват като те са плъзнали из страната,по големите градове трябва да се засили контрола
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 21 rate down comment 0
abdul
преди 8 години
Мдаа интересно е също какво подслушват щом:- Могат в БГ да се стрелят с RPG-та- Могат да си стрелят гърмят и тероризират хората в центъра на европаИлюзията в която живее огромното мнозинство от хора в Европа е пагубна.. и това тепърва ще става ясно с подобни атентати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 0
honaniga
преди 8 години
И сега какво. Полицаите протестират. Един самолет не може да литне. Какви планове при извънредни ситуации правят не мога да разбера. Май само опълчението остана. Тоест да се оправяме сами. *** държавата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 1
mrynmryn
преди 8 години
А оня ден ни се караха, че тук биели емигрантите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
многодобре
преди 8 години
Подкрепям!http://***.***.london/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/234-%D0%9D%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D0%A8%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B8-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC-%D1%81%D0%B8-%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
ceneto
преди 8 години
боко ще насити селата с жандармерия и полиция, сега вече като селски жител си отдъхвам - един проблем помалко и вече мога спокойно да се боря с *** бандитизъм
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 2
ing5rov
преди 8 години
"Премиерът сравни атентатите в Париж с атаката от 11 септември 2011 г. в САЩ." Браво . Бока...десятка , внимателно с приликите щото кукловодът ти е шеф !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още