IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците ще могат да пътуват до Рим без карантина

Програмата ще започне от 19 декември

19:20 | 26.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Американците ще могат да пътуват до Италия без карантина за първи път от месеци въз основа на пилотна програма, която ще предлага тестове за COVID-19 за полети от две американски летища до Рим, предава Bloomberg.

Delta Air Lines ще тества пътници за COVID-19 на полети от Атланта за Рим в нов опит на авиационната индустрия да отвори доходоносния пазар на трансатлантическите пътувания. Полетите, които започват от 19 декември въз основа на нова италианска политика, ще бъдат изпълнявани и от Alitalia от летище „Кенеди“ в Ню Йорк, съобщи Aeroporti di Roma в отделно комюнике.

Програмата ще започне от 19 октомври, съобщи Delta в комюнике в четвъртък. Макар че подкрепата на Италия ще помогне на американците да пътуват до европейската страна, въздействието върху италианците ще е по-малко, тъй като те продължават да са част от почти повсеместната забрана за пътувания на европейци до САЩ.

Италия, чиято икономика понесе тежък удар от спада на туристическата индустрия заради коронавирусната пандемия, експериментира с COVID тестове между летищата си в Рим и Милано, както и с полети до Германия. Привличането на САЩ и други европейски страни ще бъде от ключово значение за стремежа на авиационната индустрия към тестове преди полет за замяна на системата от ограничения, включително карантини, които на практика елиминират полетите отвъд Океана. Полети Полети

Американски граждани и граждани на страни членки на ЕС, които пристигат в Италия с полети на Delta и Alitalia, ще бъдат освободени от карантината в Италия, става ясно от съобщенията. Американците ще могат да пътуват до Италия само по работа, здравословни причини или образование, съобщава Delta.

В момента Италия налага 14-дневна карантина на пристигащи пътници от САЩ. Пристигащите от страни членки на ЕС са разделени на групи с вариращи ограничения въз основа на нивата на заразените в страната на заминаване.

От март насам САЩ спряха влизането на повечето пътници от ЕС, а американските граждани са свободни да влизат. Редица местни агенции са препоръчали на администрацията на Тръмп да отмени забраната, съобщиха в сряда запознати с разговорите източници.

Alitalia изпробва тестовете преди полет и за маршрута си от Рим до Милано, а Austrian Airlines възприемат сходен подход за полета си между Виена и Хамбург.

British Airways, която е собственост на IAG, и American Airlines Group също започнаха за свързват Лондон и Нюарк въз основа на сходно споразумение. Но програмите ще се нуждаят от правителствено одобрение, за да окажат сериозно въздействие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още