IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банско е седмият най-добър зимен курорт в света според Daily Mail

Лидер в класацията на изданието, която обхваща 15 курорта, е Мерибел, Франция

13:28 | 12.09.17 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Банско заема седмо място в класация на 15-те най-добри зимни курорта в света, изготвена от британското издание Daily Mail.

Вестникът изтъква цените на настаняването и като цяло ниските разходи за храна и забавления, както и красивата природа и разнообразието от съоръжения – както за начинаещи скиори, така и за напреднали.

Според изданието средната цена на ски карта за един човек е около 110 паунда (238 лева) за 6-дневна ски ваканция.

Най-близките летища са София и Солун на съответно малко над 2 ч разстояние и 3 ч разстояние, отбелязва още британското издание.

Лидер в класацията е Мерибел, Франция, където има над 600 км писти, а климатичните условия предполагат наличие на дебели снегове и същевременно слънце. Цената на ски карта за 6-дневна ваканция излиза около 300 евро.

На второ място изданието класира Сервиния, Италия, а на трето – Ревълстоук, Канада.

Топ 10 се допълва от Куршевел (Франция), Вербие (Швейцария), Лех (Австрия), Вейл (Колорадо), Цермат (Швейцария) и Кортина (Италия).

В класацията попадат още Тин (Франция), Аспен (Колорадо), Парк Сити (Юта), Риксгрансен (Швеция) и Бормио (Италия).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
makama
преди 6 години
Хубава ирония ! Аз лично съм бил в 2015 и 2016 г. в четеризвезден хотел .... и останах доволен ( вярно е беше все за 1-ви май, но аз не обичам снега).Хотела българите бяхме малко, за сметка на гърците които бяха навсякъде...Смятам, че всеки непредубеден посетител на Банско, с лекота би оценил предимствата на курорта. За съжаление съм бил в зимен курорт извън българия само в Кицбюел (австрия) ( за три нощувки) и понеже не карам ски....незнам какви предимства има пред Банко.... за мен предимствата му са само финансови.... просто неразбираш как похачваш 100 евро за нищо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
makama
преди 6 години
Браво. Хубавата новина е, че класацията е Британска. т.е. в UK няма зимни курорти. Така те не са заинтересовани да правят реклама на никого...Друга би изглеждала класацията правена от Французи или немци...Аз лично смятам, че ако основният критерии е какво получаващ срещу това което плащаш ... банско и дори морските ни курорти могат да бъдат и по-напред в класация.Всъщност, аз сум гледал по ютуба и немски и руски изказвания за българския туризъм и рядко има някаква съществена критика.....Оценката винаги над gut ... а много пъти и ausgezeichnen .....За съжаление тези които оплюват българския туризъм са българи и само българи, и естествено те не го правая безплатно..... ако го правят безплатно, всъщност показват колко не прозорливи са били, за да не известират и съответно да печелят....За Банко, ако има нов кабинков лифт, се виждат какви загуби ще понесат австрийски и други "зимни" курорти....За това на крак о парии и презрени ! т.е. BG еколози.... ще има евро за вскичи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
Тва истина ли е или е просто поредната корупционна схема, в която са замесени българи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 5
Ferry
преди 6 години
Хаааахахахахахахахха..... хвала, хвала за тази *** бутафория БАННННСКО! много ясно, че вмирисаните и незистоплътни британци са гласували.... на тях им дай ефтин алкохол и лесни ефтини жени, макар и от мургавото съсловие със сини венци. кЪф кУрорт бе, 3 часа кибик на опашка за лифт и писти по 1км за 2 спускания на ден. малуимна пропаганда
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
bonboniada
преди 6 години
Харесва ми тази класация, ще се сетят англичаните кой е заслужил.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
Longin
преди 6 години
а, не !направо е Фърс!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още