Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

На път

Барбадос иска да привлече работещите от дистанция

Страната се опитва да подкрепи туристическия си сектор

Барбадос иска да привлече работещите от дистанция

Снимка: Pixabay

Премиерът на Барбадос Миа Мотли обяви, че правителството обмисля да позволи на посетителите да стоят и да работят от дистанция на острова в продължение на година, пише CNBC.

Мотли твърди, че властите искат да въведат 12-месечен „Barbados Welcome Stamp”, отбелязвайки, че ограниченията заради пандемията на коронавируса затрудняват краткосрочните пътувания заради изискванитв в момента тестове.

„Не е нужно да работите в Европа или САЩ, или Латинска Америка, ако можете да дойдете тук и да работите няколко месеца, да се върнете вкъщи, после обратно“, коментира тя в реч от миналата седмица, сочи уебсайтът на Информационните услуги на барбадоското правителство. Мотли допълва, че ще се позволи на „хората да идват от чужбина и да работят тук, дигитално, така че хората не е нужно да стоят в страните, от които са“.

Барбадос ще започне да посреща посетители от 12 юли. В речати си Мотли посочва, че за да се привлекат гости, това, което Барбадос трябва да предложи „трябва да е на световно ниво и ние трябва да продължим да предлагаме на световно ниво“.

Туризмът директно допринася за 12% от брутния вътрешен продукт на Барбадос, а индиректно за 40% от икономическата активност, сочат данни на Барбадоската хотелиерска и туристическа асоциация. Освен това е най-големият източник на работни места в частния сектор на острова.

Барбадос разхлаби някои от рестрикциите, наложени заради коронавируса и премахна вечерния час. Тя въведе изисквания за социална дистанция и позволява публични събития с до 500 души, както и публика на спортни събития.

В страната има 98 потвърдени случая на Covid-19 и седем жертви на вируса, сочат данни на Johns Hopkins University.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от На път
Сафаритата се завръщат, някои от тях - с цел да спасят дивите животни