IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Covid пътуванията все още са кошмар, а не трябва да бъдат

Повечето ограничения на пътуванията не са променяни от ноември 2020 г., пише в коментар на Bloomberg

22:06 | 13.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Paul Yeung/Bloomberg</em></p>

Снимка: Paul Yeung/Bloomberg

Сюрреалистичният характер на международните пътувания в ерата на Covid-19 беше излъчен на живо по телевизията наскоро. В първите минути на фуболния мач между Бразилия и Аржентина в Сао Пауло играта спря, когато представители на здравните власти нахлуха на терена, за да отстранят от мача няколко аржентински футболисти заради очевидно нарушение на 14-дневната им карантина. Играта така и не беше подновена.

Осемнадесет месеца от началото на пандемията рестрикциите за пътуванията все още спъват семействата и компаниите, не само футболистите. Забраната на САЩ за влизането на повечето туристи от редица европейски държави, въведена от Доналд Тръмп през март миналата година, остава в сила въпреки смяната на президента и факта, че по-голям дял от хората в Европейския съюз и Великобритания вече са напълно ваксинирани.

Междувременно жителите на Хонконг, които се връщат от места, включително САЩ и Франция, трябва да прекарат 21 дни под карантина на хотел, дори и да са ваксинирани, а градът забранява влизането на външни хора. Границите на Австралия са затворени, а повечето международни пътувания са забранени.

Очевидно е необходимо да се внимава с делта варианта. Но липсата на прагматизъм около международните пътувания е поразителна, пишат Лионел Лорен и Сам Фазели в коментар за Bloomberg. Въпреки че много правителства облекчиха рестрикциите за движение у дома, след като признаха доказателствата, че ваксините защитава срещу тежко протичане на Covid-19, ограниченията за пътуване зад граница остават непроменени.

Доклад от юли на Световната туристическа организация установи, че не е имало „значителни“ промени в мерките от ноември 2020 г. За всяка добра новина – Хонконг и Обединените арабски емирства наскоро облекчиха мерките за пътувания – има и негативна такава, като например повторното налагане на ограничения от ЕС на американските пътници след лятната отсрочка.

Последна актуализация: 17:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още