IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция е най-добрата дестинация в Европа за тази година според Lonely Planet

На второ място е Любляна в Словения, а на трето е Югозападна Англия

11:04 | 13.06.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Санторини е сред най-популярните дестинации в Гърция. <em>Снимка: www.freeimages.com</em></p>

Санторини е сред най-популярните дестинации в Гърция. Снимка: www.freeimages.com

Гърция е най-доброто място за посещение в Европа тази година според издателство Lonely Planet. Страната заема първото място в годишната класация  Best in Europe 2014 на издателството.

Ранглистата представя най-добрите места в Европа за посещение тази година и включва както страни, така и отделни градове и региони. Дестинациите са избрани от редакторите на Lonely Planet на базата на различни конкретни причини да бъдат посетени точно сега или пък защото са интересни места, но са останали подценени.

Гърция е начело в класацията, защото „слънчевите ѝ острови и древна култура тази година са далеч по-достъпни от очакванията на мнозина“. Продължаващата финансова криза в Гърция доведе до спад на посещенията в страната, в резултат на което цените бяха свалени в опит да се изкушат обратно туристите, обясняват от издателството.

На второ място в класацията е град Любляна в Словения, а на трето е Югозападна Англия.

Топ 10 се допълва от следните дестинации по реда на тяхното класиране: Италия, Дания, испанският град Севиля, Външни Хебриди (Западните острови на Шотландия), град Пилзен в  Чехия, град Ставангер в Норвегия и Тулуза във Франция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още