IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайска компания изпраща 6400 свои служители на ваканция във Франция

От компанията са се срещнали специално с френския министър на външните работи по повод посещението

14:23 | 08.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Китайската компания Tiens Group изпраща повече от половината от своите 12 000 служители на четиридневна ваканция във Франция. Тя е резервирала 140 хотела в Париж за целта, разкри говорителят на Министерството на външните работи на Франция.

Според вестник Le Parisien пътешествието, в което ще се включат 6400 души, включва общо посещение на Лувъра, а общо пътуването ще струва 13 млн. евро, предава Ройтерс.

Говорителят разкри, че председателят на компанията Ли Дзюнюен се е срещнал с министъра на външните работи Лоран Фабиюс в сряда.

Сайтът Tiens пише, че Ли основава групата през 1995 г. и успява да я превърне в международен конгломерат, работещ в сферата на биотехнологиите, здравния мениджмънт, електронната търговия, хотелиерството и туризма.

57-годишният Ли Дзюнюен беше включен през 2011 г. в списъка на списание Forbes на най-богатите милиардери в света.

Франция, която се бори да съживи икономиката си, е най-посещаваната страна в света, сочат последните данни на ООН. Тя се радва на увеличение на броя на туристите от Китай.

Почти 85 млн. чужденци годишно подкрепят туристическата индустрия, възлизаща на 140 млрд. евро, която осигурява 7 на сто от БВП на страната, сочат правителствени данни,

През 2013 г. по-голямата част от посетителите на Франция са дошли от други европейски страни. Около 3,1 млн. души са дошли от САЩ, а 1,7 млн – от Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още