IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските туристи се насочват към Япония и САЩ

Дестинации като Малайзия и Хонконг стават все по-малко привлекателни за тях

14:37 | 05.01.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Япония и САЩ са на път да се превърнат в още по-популярни дестинации за китайските туристи през 2015 г., докато Хонконг и Малайзия ще загубят позиции, сочи ново проучване, цитирано от Wall Street Journal.
 
В момента китайците са по-заинтересовани от това да проучват нови начини на живот и дестинации. Те са все по-малко заинтригувани от идеята за пазаруване, показват резултатите от проучването. Промените в правилата за издаване на визи и самолетните катастрофи в Югоизточна Азия също играят роля за преориентирането на китайците и новите тенденции в пътуването, разкрива изследването.
 
В рамките му са анкетирани общо 4300 души. Проучването, което е дело на Travelzoo Asia Pacific, включва въпроси към китайските туристи, свързани с петте най-предпочитани от тях дестинации от списък с 44 такива. 
 
Япония е най-предпочитаната дестинация за почивка, разкриват резултатите. 39,6% от респондентите са посочили, че това е една от най-добрите възможности за пътуване през 2015 г. За сравнение година по-рано проучването показа, че 29,2% от запитаните искат да отидат в Япония. 
 
Докато йената продължава да отслабва, китайците не само ходят в Япония да пазаруват, но купуват и имоти там, твърди Вивиан Хонг, президент на Travelzoo за Китай. 
 
Япония се възползва от цялото това търсене. Някои китайски туристи я избягваха през предишните години заради голямото политическо напрежение. По-добрата визова политика, която беше въведена през 2014 г., помогна за засилване на интереса към страната. Освен това Токио е само на три часа път със самолет от Шанхай и Пекин.
 
Промените във визовите политики направиха и САЩ особено привлекателна дестинация за китайците. Процентът на респондентите, избрали Америка за топ дестинация нарасна до 31,4%, според проучването, от 28,9% през 2014 г. 
 
Китайците са най-голямата група туристи, която пътува в чужбина. Миналата година общият брой пътешествия, които те са предприели извън континенталната част на Китай, надхвърли 100 млн. и то в края на ноември, сочат данни на Китайското туристическо бюро. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
hex
преди 9 години
Е, явно е тенденция щом в моловете по уест коуст има специални инструкции как да се държат с китайските клиенти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
misanthrope
преди 9 години
Ъъъ простете 4300 души какъв процент от населението на Китай е, че не го хваща калкулатора :DТа това чак е новина та чак тенденция та чак в Инвестор :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още