IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летището във Франкфурт добавя места за йога

То се опитва да стане още по-приятно място за туристите, инвестирайки милиони в нови локации за забавление и почивка

12:36 | 23.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Летището във Франкфурт инвестира 100 млн. евро (113 млн. долара) в серия от обновления, които включват стаи за йога, игрища и зона, приличаща на гора. Целта е пътниците да се чувстват по-удобно и да са по-склонни да харчат повече в магазините, пише Bloomberg.

Летищата по цял свят се трансформират във все по-приятни за семействата търговски центрове, за да повишат приходите си на фона на рестрикциите и конкуренцията в авиационния бизнес. Промяната е част от амбициите на оператора на летището Fraport да достигне рейтинг от пет звезди от Skytrax, заедно с летищата в Мюнхен, Хонконг, Сеул, Сингапур и Токио. Това ще бъде пълна трансформация от дните, когато летището във Франкфурт разполагаше с хазартни зали, еротични магазини и барове без прозорци.

Макар че съживяването на някога популярната дискотека „Дориан Грей“ не е включено в плановете, Fraport иска да направи други неща, „които да направят летището по-привлекателно“, коментира главният финансов директор Матиас Цишанг. „Добре е, че секс магазините и тъмните барове си отидоха“.

Ако можеше, франкфуртското летище би отворило отново дискотеката, която спря работа през 2000 г., но противопожарните регулации направиха проекта „брутално сложен“, коментира още директорът. Имиджът на летището е особено важен за Франкфурт, тъй като той не се радва на привлекателността, която имат други големи градове с ключови летища.

Fraport инвестира 40 млн. евро в подобряване на удобствата на терминалите и обновяване на зоната за пристигащи в основния си терминал. Освен това ще похарчи 20 млн. евро за изграждането на център за посетители, модернизиране на тоалетните и за платформата си за наблюдение. Компанията инвестира и близо 3 млрд. евро в трети терминал, който ще бъде завършен до 2022 г.

Fraport има присъствие и в България чрез 60-процентния си дял във “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”, което е концесионер на летищата във Варна и Бургас.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още