IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макао затяга правилата за казината

Броят на инспекторите ще нарасне повече от два пъти

09:59 | 21.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Billy H.C. Kwok/Bloomberg</em></p>

Снимка: Billy H.C. Kwok/Bloomberg

Най-голямата казино дестинация в света Макао ще въведе промени в своя регулатор на казината, като увеличи почти двойно броя на инспекторите и преструктурира няколко отдела. Всичко това цели засилване на надзора, предава Ройтерс.

Изпълнителният съвет, който съветва главния изпълнителен директор на Макао, обяви предложенията за увеличаване на броя на инспекторите на 495 от 192 в момента, както и за създаването на нов пост на директорско ниво в регулатора.

Регламентите ще влязат в сила, след като бъдат публикувани в официалния вестник на града, заяви в петък съветът. Местни медии твърдят, че всичко това вероятно ще отнеме няколко седмици.

Промените се случват само няколко седмици преди изтичането на лицензите на казина на стойност милиарди долари, които ще изискват от операторите Sands China, Wynn Macau, MGM China, Melco Resorts и Galaxy Entertainment да подпишат нови.

Специалният китайски административен регион Макао засили сериозно контрола върху казината през последните години, а властите ограничиха незаконните капиталови потоци от континенталната част на Китай и се прицелиха в незаконните парични трансфери и отпускане на заеми.

Пекин също засили войната си с трансграничните потоци от пари за хазарт, затягайки каналите за финансиране на операторите на казина и тези на техните VIP клиенти.

Междувременно Макао изпитва недостига на туристи заради коронавирусните ограничения от началото на 2020 г. Въпреки че през последните месеци приходите от хазарт се повишиха, те са по-малко от половината от стойността, която записаха през 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още