IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият закрит тематичен парк в света отваря врати в Дубай този месец

Паркът ще се опита да привлече част от туристите и местните, бягащи от страната през горещото лято

18:52 | 22.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: www.imgworlds.com</em></p>

Снимка: www.imgworlds.com

Най-големият закрит увеселителен парк в света ще отвори врати в Дубай този месец, за да привлече обратно някои от туристите и жителите, които напускат страната по време на горещото пустинно лято, съобщава Ройтерс.

В едно от пясъчните предградия отвъд бетонната джунгла и парченца от изкуствено озеленени пространства на Дубай паркът IMG Worlds of Adventure, простиращ се на площ от 140 хил. кв. м, е климатизиран храм на забавлението, пълен с аниматронни динозаври, скоростни влакчета, супергерои на Marvel и анимационни образи от Cartoon Network.

Зомбита изскачат от тъмни ъгълчета на обладана от духове къща, а скоростно влакче пренася туристите през имитация на дъждовна гора, копие на Изгубената долина.

В момента за семействата в Дубай – туристически и финансов хъб, който вече е дом на най-високата сграда в света, няма много места, където да се разходят отвъд скъпите търговски центрове, докато температурите навън достигат 50 градуса.

Дори закритата ски писта с живи пингвини не е достатъчна, за да се спре масовото изселване, което оставя пътищата и обществените пространства зловещо тихи през горещите месеци.

„Дубай все още страда от определен вид сезонност през юни, юли и август“, каза Ленард Ото, главен изпълнителен директор на атракцията, струваща 1 млрд. долара.

„Надявам се да насърчим туризма в тези периоди, за да направим Дубай целогодишна дестинация“, казва той преди отварянето на пазара на 31 август.

„Днес има дупка на този пазар и в този регион. Хората активно пътуват към далечния изток и запад, за да се насладят на тематичните паркове“, каза Ото.

Както Обединените арабски емирства (ОАЕ), част от които е Дубай, така и Саудитска Арабия са дали старт на инициативи тази година, с които да създадат повече забавления за обсебените от автомобилите и смартфоните си хора.

Като част от плана за диверсифициране на икономиката си от петрола, Саудитска Арабия обяви през юни, че води разговори със Six Flags Entertainment Corp за построяването на тематични паркове. OAE пък създаде „Министерство на щастието“ (Happiness Ministry) през февруари, за да намери начини да оцени и подобри качеството на живот.

А Дубай много скоро може да се окаже доста щастлив. Конкурентен парк на държавната Dubai Parks and Resorts ще отвори врати до края на годината, а брандиран от Fox тематичен парк, с атракции, базирани на телевизионни и филмови заглавия като „Ледена епоха“ и „Семейство Симпсън“, ще бъде открит през 2020 г.

Как изглежда паркът - вижте в нашата галерия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още