IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Октоберфест се задава... със засилени мерки за сигурност

Властите поставиха ограда и въвеждат задължителни проверки на всички входове

15:27 | 18.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Организаторите на най-големия бирен фестивал в света – Октоберфест в Мюнхен, засилиха мерките за сигурност след ислямистките атаки в Германия през последния месец, като вдигнаха ограда и въвеждат проверки на всички входове, предава Ройтерс.

Октоберфест привлича около 6 млн. туристи и е ключово събитие за годината за местните, които често носят традиционно облекло. Фестивалът е притегателно място за посетители от целия свят, а през тази година ще се проведе между 17 септември и 3 октомври.

Въпреки това баварците са притеснени, след като „Ислямска държава“ извърши две атаки през юли, една във влак в близост до Вюрцбург и една на музикален фестивал в Ансбах, на който бяха ранени 20 души.

Освен това 18-годишен германец с ирански корени уби девет души, като откри стрелба в търговски център в Мюнхен.

„Искаме да направим всичко, което можем, от гледна точка на сигурността, така че хората от Мюнхен и техните гости да се наслаждават спокойно. Прегледахме всички възможности“, коментира заместник-кметът на Мюнхен Йозеф Шмид пред репортери.

Градът е увеличил броя на персонала до 450 души от 250 миналата година и е издигнал двуметрова метална ограда около мястото, за да се убеди, че никой не може да избегне проверките.

Основните мюнхенски бирарии разполагат със собствени тенти и дълги маси и пейки, където гостите могат да пият бира. Миналата година те сервираха 7,3 млн. литра бира, както и огромни количества местни ястия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още