IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапур – яхтеният крал на Азия

Богатата островна държава е на прага да се превърне в "Монако на Изтока"

14:52 | 12.04.14 г.
<p>
	<em>Снимка: LoveAndFly.com</em></p>

Снимка: LoveAndFly.com

На фона на провежданото през тази седмица Singapore Yacht Show експерти посочиха пред CNBC, че богатата островна държава е на прага да се превърне в "Монако на Изтока".

Въпреки че традиционните стереотипи показват, че ветроходството и яхтинга не са особено дълбоко свързани с азиатската култура, схващането изглежда е напът да се промени коренно. Сингапур и изобщо целия богат регион се развиват бързо в посока към луксозния яхтен начин на живот.

"Hе мисля, че въпросът е дали Сингапур ще се превърне в "Монако на Изтока". Мисля, че това почти се е случило вече. Това със сигурност е доста добре възприет начин на живот от по-заможните тук", заяви Пол Уилън, генерален мениджър за Simpson Marine.

"Сингапур има много стабилна политическа среда, която прави икономиката атрактивна, а банковата система – сигурна. Ние сме малка страна, точно като Монако, и имаме прекрасни условия, които са много близки до тези на Монако", добави той.

Наскоро Сингапур бе определен за най-скъпият град в света в последното проучване на Unit Economist Intelligence. С оглед и на това, със сигурност малката азиатска страна изглежда на мястото си на фона на супер богаташите, които я посещават с лъскавите си яхти.

Богатият град-държава ще се конкурира все повече с намиращия се на френската ривиера Монако, който традиционно се счита за център на луксозния начин на живот и яхтинг индустрията.

Четвъртото годишно изложение Singapore Yacht Show започна в четвъртък и в продължение на четири дни се очаква да привлече над 11 000 посетители. 70 кораба на обща стойност над половин милиард долара – така най-кратко можем да определим какво могат да очакват гостите на събитието. Каква по-голяма заявка, че "Монако на Изтока" ще се бори занапред да се превърне в новия крал на яхтената индустрия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още