Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

На път

Строителните амбиции на Дубай се пренасят под водата

Емирството обяви, че ще построи най-големия подводен хотел в света

Строителните амбиции на Дубай се пренасят под водата

Гостите на хотела ще имат възможност да наблюдават живота на морските обитатели в естествената им среда. Снимка: deep-ocean-technology.com

Строителната експанзия в Дубай се пренася и под водата. Емирството обяви, че смята да построи най-големия подводен хотел в света - The Water Discus, съобщи онлайн изданието wired.co.uk.

Естетиката на сградата много напомня на космическия кораб Enterprise от “Star Trek” и е проектирана от полската компания Deep Ocean Technology.

Хотелът се планира да се състои от 2 части – едната ще е постоянно над водата, а другата ще бъде под морското равнище. В потопената част ще бъдат изградени 21 хотелски стаи, бар и съоръжение за подводно гмуркане.

Гостите на хотела ще имат възможност да наблюдават живота на морските обитатели в естествената им среда благодарение на специалната осветителна система и на системите за придвижване по морското дъно, подчертават проектантите от Deep Ocean Technology.

Въпреки, че хотелските стаи са под водата, гостите ще могат да защитят неприкосновеността на живота им, тъй като всички стаи са звукоизолирани и имат пердета с различни нива на прозрачност, допълват още проектантите.

От швейцарската компания BIG InvestConsult AG, която си партнира с Deep Ocean Technology, посочват, че хотелът се използва и като център за научни изследвания на океаните и опазване на морската среда.

Вижте в галерията как ще изглежда най-големият подводен хотел в света

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Андрей Любенов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от На път
TUI очаква да се върне към печалбата през 2022 г.