IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туристите във Венеция са заплашени от по-солени глоби за непристойно поведение

Властите увеличиха 100 пъти глобата за някои нарушения

13:31 | 04.08.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;#EnjoyRespectVenezia</em></p>

Снимка: #EnjoyRespectVenezia

Властите на Венеция обявиха "12 златни правила заповедението на гостите" на града, за чието нарушени туристите
ще бъдат глобявани с 25 до 500 евро, предаде ТАСС.

Венецианските власти вдигат глобите за неподобаващо поведение. Вместо досегашните 50 евро за къпане в каналите, туристите вече ще трябва да плащат 500 евро. За разхождане из града по бански костюм или с гол торс санкцията скача на 200 евро. С по 100 ще трябва да се разделят гостите на града, които си правят пикник на обществено място или карат велосипед в пешеходни райони, се уточнява в информацията, получена от туроператорите. 

За надписи на паметници глобата е 400 евро, за хвърляне на боклук - 25 евро.

Туристите ще бъдат информирани за необходимостта да спазват правилата на поведение във Венеция чрез кампанията "Наслаждавай се, уважавай Венеция" (#EnjoyRespectVenezia) в социалните мрежи, която ще се води на 10 езика.

Във Венеция вече успешно действат ограниченията за броя на туристите, посещаващи центъра на града. Вместо 100 хил. души, желаещи да наблюдават Феста дел Реденторе, бяха допуснати само 60 хил. гости. Освен това бе въведен мораториум върху изграждането на нови хотели и ресторанти за бързо хранене в историческата част на Венеция.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още