IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Член на Фед: Необходими са още действия за подпомагане на икономиката

Лаел Брайнард е централен банкер, който обвързва новата стратегия директно с необходимостта от допълнителни парични стимули

22:35 | 01.09.20 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: gettyimages</p>

Снимка: gettyimages

Федералният резерв ще трябва да предприеме нови усилия „през следващите месеци“, за да помогне на икономиката на САЩ да преодолее въздействието на пандемията от коронавирус и да изпълни новото си обещание за по-силен растеж на работните места и по-висока инфлация, каза членът на управителния борд на Фед Лаел Брайнард във вторник.

„Ще бъде важно да се осигурят необходимите помещения за настаняване, за да се постигне максимална заетост и средна инфлация от 2% с течение на времето“, каза Брайнард в подготвени реплики в онлайн дискусия, организирана от Brookings Institution, предава Ройтерс.

Брайнард е сред архитектите на новата дългосрочна стратегия, която централната банка прие през миналата седмица и е първият служител на Фед, който обвързва този нов подход директно с необходимостта от допълнителни парични стимули, вероятно под формата на по-агресивно изкупуване на облигации или повече амбициозни обещания за връщане на страната към ниска безработица.

Някои анализатори твърдят, че новата „рамка“ на Фед е непълна без повече подробности за това, което институцията  възнамерява да направи, за да я приложи.

„Тъй като възстановяването вероятно ще се сблъска с несигурност, свързана с COVID-19 за известно време, през следващите месеци ще бъде важно паричната политика да варира от стабилизация към приспособяване“, каза Брайнард.

Графикът, който Брайнард очерта, поставя всяко решение на Фед за по-нататъшни икономически стимули след президентските избори на 3-и ноември, като същевременно признава, че рамката, оповестена през миналата седмица, сега ще започне да формира конкретни решения.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още