IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфлацията в САЩ се понижи за първи път през последната половин година

Продажбите на дребно в първата по сила икономика в света надхвърлиха пазарните прогнози през октомври

16:34 | 20.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инфлацията в САЩ се понижи за първи път през последната половин година

Инфлацията на потребителските цени в САЩ се е понижила за първи път в последните шест месеца през октомври, сочат публикуваните в сряда официални данни.

Докладът на Министерството на труда на САЩ показа, че потребителските цени са отстъпили със сезонно изгладените 0,1% през октомври в сравнение с очакванията за ръст от 0,1%. Месец по-рано бе постигнато покачване от 0,2 на сто.

Измерени на годишна база, потребителските цени са се покачили с 1% през миналия месец, забавяйки растежа си спрямо отчетените през септември 1,2%. Пазарните прогнози бяха за покачване от 1,1%.

Изключвайки волатилните стоки, като храните и енергийните продукти, потребителските цени са се покачили леко с 0,1% през десетия месец в съответствие с пазарните прогнози. Основните потребителски цени нараснаха с 0,1% през септември.

Друг публикуван в сряда в САЩ доклад показа, че продажбите на дребно в първата по сила икономика в света са се увеличили повече от очакваното през октомври.

Според данните на Търговския департамент на САЩ продажбите на дребно са нараснали със сезонно изгладените 0,4 на сто през десетия месец, надхвърляйки очакванията за ръст от 0,1%. Месец по-рано бе отчетено покачване от 0,1 на сто.

Основните продажби на дребно, които изключват продажбите на автомобили, са се придвижили нагоре с 0,2% над прогнозите за ръст с 0,1%. Месец по-рано индикаторът се покачи с 0,3%.

Непосредствено след публикуването на данните EUR/USD отчита минималнен спад от 0,07%, до 1,3529.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още